ÖMER’İN HİKAYESİ YÜREK BURKUYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lösemi hastalığına 2013 yılında yakalanan 11 yaşındaki Ömer K.’nın hastalığı boyunca yaşadıkları ve hayat hikayesi,  yüreklerin burulmasına neden olacak cinsten.

 

Şu anda 11 yaşında olan, 2013 yılında lösemiye yakalanan Ömer ve Annesi, Ömer’in lösemi hastalığına yakalandığı günden buyana yaşadıklarını anlattılar. Yürek burkan röportaj ise şöyle:

 

İLK BAŞTA HASTALIĞIMI BENDEN SAKLADILAR

Şu anda 11 yaşında olan ve 2013 yılında lösemiye yakalanan Ömer, Ben hastalandığımda yanımızda kimsemiz yoktu; annem ve babam çok üzülüyordu. İlk başta hastalığımı benden sakladılar. Babam benim duymadığımı sandığı zamanlarda annemi teselli ediyor, “canını sıkma, çocuğumuz da, sen de iyi olacaksın inşallah,” diyordu.
Oysa annem de hastaydı. Ben çok anlamıyordum ama annem üzüldüğü için mutsuz oluyordum. Tedavi için Mersin’e gittik; orada tüm doktor abi ve ablalarımla arkadaş oldum. Bir gün, doktorumla sohbet ederken bana hastalığımın “lösemi” olduğunu söyledi. O akşam anneme hastalığımı öğrendiğimi söyledim, bana ne olacağını sordum. Annem, “Merak etme oğlum, hastalığın tedavi ile geçecek,” dedi.

 

ANNEM GECE GÜNDÜZ AĞLIYORDU

Ne kalacak kimsemiz, ne de gidecek hiçbir yerimiz yoktu. Annem gece gündüz ağlıyordu. Sonra bir gün, hiç bilmediğimiz bir şehirde, yine hiç bilmediğimiz bir şehirden ziyaretçilerin geldiğini söylediler; o ziyaretçiler sizlerdiniz. O ziyaretçi LÖSEV’di..

 

AKRABALARIMIZ BİZE YÜZ ÇEVİRMİŞKEN..

Akrabalarımızın bize yüz çevirdiği, bir telefonu bile esirgedikleri o günlerde bizim hep yanımızda oldunuz. Bana oyuncaklar ve kıyafetler, kırtasiye malzemeleri, evimize erzaklar ve kırmızı et paketleri gönderdiniz. Benim tedavim bitmek üzere. Sizlerin sayesinde bayramları dört gözle bekliyorum. Ben ve ailem size çok teşekkür ederiz, iyi ki varsınız.

 

BENDE KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYORUM

Ömer’in annesi ise, Ömer’in lösemi hastalığı ve kendisinin yakalandığı kanser hastalığında yaşadıklarını şöyle özetledi:

 

Merhaba ben Ömer’in annesiyim. Sadece Ömer’im değil, ben de kanser tedavisi görüyorum; ben de LÖSEV’in kayıtlı hastasıyım. Ömer’im bu mektubu yazdığında ben de size teşekkür etmek istedim. O kadar mukaddes bir işle uğraşıyorsunuz ki Allah’ım yardımcınız olsun. Sizlerden gelen yardımlar sayesinde ayaktayız. “Ateş düştüğü yeri yakar” derlerdi bana, siz bizim yanan ateşimize su serptiniz.
Bizim artık kocaman bir LÖSEV ailemiz var. Sizlerin sayesinde Ömer’im de ben de iyileşeceğiz. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağız.

 

“HER KURBAN, LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN”
Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekâlet vererek kurbanlarınızı dini usullerle kestirebilir, hem de bu bağışlarınızla lösemili ve kanserli çocuklarımıza hayat verebilirsiniz. Bu gün LÖSEV’e kayıtlı ve sayıları 21.000 e yaklaşan lösemi ve kanser hastalarına, onların ihtiyaç sahibi ailelerine hiç durmadan yardımlar götüren LÖSEV bu bayramda bağışçılarının desteklerini bekliyor.

 

ET VE ET ÜRÜNLERİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?

Kurbanlarınız, Kurban Bayramı’nda noter gözetiminde, dini esaslarla kesilecektir. Etleri hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara emanete verilip daha sonra taze et ve et ürünü olarak geri alınacaktır. Böylece lösemi ve kanser hastalarımız yalnızca Kurban Bayramı’nda değil, tüm yıl boyunca taze et ürünleri ile besleneceklerdir. Et ve diğer gıdalardan zengin beslenen hastalarımızın vücut direnci yükselmekte, vücut savunmaları güçlenmektedir. Böylece hastalıkları kolayca yenerek iyileşmektedirler.

 

1998 yılında kurulan LÖSEV, 9 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet ve kurban esasları doğrultusunda kesilen kurban bağışlarınızı binlerce lösemili ve kanserli çocuğa ve onların imkanları kısıtlı ailelerine iletiyor. Çocuklar ve ailelerinin 12 ay boyunca taze et ve et ürünleriyle beslenmelerini sağlıyor. Bağışlarınız sayesinde, hastası olan fakir, fukara ve yoksun insanların et yemesini, hasta çocukların en iyi koşullarda tek kuruş harcamadan iyileşmesini ve hayat bulmalarını sağlayarak kurbanın gereğini yerine getiriyor.

 

Tüm bankaların kurumsal bağış ekranlarından, her hangi bir hesap numarasına gerek olmadan, internet bankacılığı aracılığı ile ödemeler + bağış adımlarını izleyerek, tek bir telefon ile veya LÖSEV’in web sayfasından kurban bağışlarınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Unutmayalım ki, LÖSEV, devletten maddi destek almadan kamu yararına çalışan vakıf statüsündedir. Tek gelir kaynağı bağışlardır..

1 Omer in hikayesi4 2 Omer in hikayesi2 (1) Losev Cocuklar 1_n

gorsel 2016 kurban 2016

ÖMER’İN HİKAYESİ YÜREK BURKUYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin