“Okullarda fiziksel aktivitenin arttırılması” projesi protokolü imzalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Sağlık Bakanlığınca bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla “Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat” programınca yürütülen “Okullarda fiziksel aktivitenin arttırılması” projesi protokolü imzalandı.

 
Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve okul müdürlerinin de katıldığı imza töreninde, hedef grubun çocuklar, okullar, üniversiteler ve belediyeler olarak belirlendiğini bildirdi.
Proje kapsamında, 150 ortaokul ve 100 belediyeye olmak üzere 250 bisikletinin dağıtımının yapıldığını anımsatan Balcı, “Proje kapsamında 2015 yılında toplam 455 adet bisiklet ilimize kazandırılmıştır. Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için, alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekmektedir.” dedi.

 
İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ise öğrencilere sağlığın hayattaki öneminden bahsedip sağlık açısından yapılması gereken en önemli etkinliğin spor olması ve bunu düzenli bir şekilde yapmaları gerektiğini ifade ederek, bisiklet kazandırılmasında öncü olan başta Sağlık Bakanlığı yetkililerine olmak üzere, Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğüne teşekkür etti.
Açıklamaların ardından 140 adet bisikletin devir teslim töreninin protokolü imzalandı.



“Okullarda fiziksel aktivitenin arttırılması” projesi protokolü imzalandı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin