OEDAŞ, BİLECİKLİ ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM YAŞATTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklarda çevre bilinci ve enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına yönelik farkındalık oluşturmayı hedefleyen OEDAŞ’ın her yıl hizmet verdiği farklı bir şehirde düzenlediği şiir ve resim yarışmasının altıncısı Bilecik’te yapıldı.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen yarışmanın ödül törenine Vali Dr. Kemal Kızılkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Enerji Tasarrufu” temalı şiir ve resim yarışmasında dereceye giren çocukların mutluluğu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın da kutlandığı törende ikiye katlandı.

Ödül ve 23 Nisan coşkusu bir arada

Yarışma, ilkokul öğrencilerine yönelik resim, ortaokul öğrencilerine yönelik şiir yarışması olmak üzere iki kategoride düzenlendi.

Büyük ilgi gören ve toplam 160 çocuğun resim ve şiirleriyle başvurduğu yarışmanın finalinde, her iki kategorinin birincileri laptop, ikincileri tablet, üçüncüleri ise bisiklet ödülünün sahibi oldu.

Ayrıca törene katılan yaklaşık 200 öğrenciye; kalem kutusu, 12’li kuru boya kalem, kurşun kalem, kırmızı kalem, kalemtıraş ve silgiden oluşan birer kırtasiye seti hediye edildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın da kutlandığı törende çocukların mutluluğu gözlerinden okundu.

“Çocuklarımızın çevreye duyarlılığı geleceğe dair umutlarımızı artırıyor”

Törenin ardından bir açıklama yapan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, enerjinin verimli ve tasarruflu kullanımının çevrenin korunması ve iklim değişikliği ile mücadelede en önemli araçlardan biri olduğuna dikkat çekti.

Bu konuda küçük yaşlardan itibaren farkındalık yaratılmasının dünyanın geleceğine yönelik önemli bir adım olduğunu ifade eden Yalçın, “OEDAŞ olarak bu sürece katkı sağlamak için bu yıl altıncısını düzenlediğimiz yarışmamıza çocuklarımızın gösterdiği ilgi, dünyamızın geleceğine dair umutlarımızı artırıyor. Çocukların çevre duyarlılığının yanı sıra resim ve şiir alanında bu denli yetenekli olmalarını görmekten de mutluluk duyuyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da jürimiz seçim yapmakta zorlandı. Bu nedenle yalnızca dereceye girenleri değil yarışmamıza katılan tüm çocukları tebrik ediyor; çevreye, sanata, edebiyata olan ilgilerini kaybetmemelerini diliyorum. Ayrıca başta çocuklarımız olmak üzere, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Resim kategorisinde dereceye giren öğrenciler

  1. Almila Oğuzman – Söğüt Salih ve Ömer Musaoğlu İlköğretim Okulu – 2. sınıf
  2. Ervanur Güven – Osmaneli İlköğretim Okulu – 3. sınıf
  3. Berranur Ustaoğlu – Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu – 4. sınıf

Şiir kategorisinde dereceye giren öğrenciler

  1. Şükran Polat – Merkez Osmangazi Ortaokulu – 7. sınıf
  2. Gülnur Can – Bozüyük 100. Yıl Ortaokulu – 7. sınıf
  3. Damla Tahtacı – Osmaneli Cumhuriyet Ortaokulu – 6. sınıf
OEDAŞ, BİLECİKLİ ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM YAŞATTI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin