“Nişantaşı Kızı” Hayvan sayısını 70’den 225’e çıkarttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Nişantaşı’nda büyüyen, yıllarca Galata’da pastane işleten ve ardından İlimizin Vezirhan Beldesinin Zobran Köyüne yerleşen 41 yaşındaki Elif Sarıkaya, hayvan sayısını 70’den 225’e çıkardı.

Bilecik’in Vezirhan beldesine bağlı Zobran köyünde 5 yıl önce verdiği kararla küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine adım atan ve muhtarlığın kendisine tahsis ettiği ilkokul binasına yerleşerek burada tek başına kedi, köpek ve keçileriyle mutlu bir yaşam sürdüren Sarıkaya, “Hayatımda yakından gördüğüm ilk keçi kendi keçilerim oldu. Daha önce hiçbir alakam yok, ailede de hayvancılık yapan yok. Başlayacağım zaman bir kısım hayvan inceledim bana en yakın olabilecek nedir diye. Keçiye uygunmuşum, memnunum seçimimden.” dedi.

Bilecik’te 70 hayvanla başladığı işini, aradan geçen bu süreçte büyüten, sürüsünü koyunlarla zenginleştirerek hayvan sayısını 225’e kadar çıkaran Sarıkaya, köye 1 kilometre uzaklıkta 11 dönüm alanda tesis kurarak bölgeye katma değer sağlamayı sürdürüyor.

Sarıkaya’yı ziyaret eden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmettin Yoldaş, ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada köyden kente göçün önüne geçmek istediklerini bunun için Kentten Köye Dönüşün sağlamamasının gerektiğinin altını çizerek, “Elif Hanımda bizim bu düşündüğümüz dönüşün temsilcilerinden biridir. Daha önce kendilerini birkaç kez daha ziyaret etme fırsatım olmuştu. Hayvan sayısını 225 çıkarmış olmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bizler kendisine her türlü konuda destek olmaya hazırız, kapılarımız üreten insanlara her zaman açık.” dedi.

Ziyaretinden dolayı İl Müdürü Yoldaş’a teşekkür eden Sarıkaya,” kendilerinin desteği bizim için çok değerli ve anlamlı” ifadelerine yer verdi.

“Nişantaşı Kızı” Hayvan sayısını 70’den 225’e çıkarttı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Üreten herkim ise saygı duyarım. Allah kazancınızı bereketli kılsın.

    Cevapla
Bizi Takip Edin