Ney Sesi ile Mevlana Nakışları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı ve Bozüyük Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen Ney Sesiyle Mevlana Nakış Projesi meyvelerini verirken, Belediye Düğün salonunda sema mukabelesi düzenlendi.


Düzenlenen programa Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoülu, Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Levent Susam, Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Metin Zayim ve çok sayıda Bozüyüklü katıldı.

 

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, daha sonra Ahmet Cansız tarafından dua okundu. Proje kapsamında Mevlana kültürünün öğretildiği öğrenciler tarafından ney ve ilahi okundu. Özel eğitim merkezi öğrencileri tarafından seslendirilen ilahiler salonda uzun süre alkış alırken, duygu dolu anlar yaşandı.

 

 

Minik semazenlerin mevlevi gösterisi sonrasında konuşan Dernek Başkanı Metin ZAYİM; “2008 yılında kurulan Bozüyük Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği; “Bilecik İli ve Bozüyük İlçemizin manevi kalkınmasında önemli bir boşluğu dolduran, sivil toplum kuruluşlarından biridir. Derneğimiz kutlu doğum, kandil geceleri , ramazan iftar programları, Şeb-i Aruz programları başta olmak üzere bir çok programı düzenlerken diğer kurum ve kuruluşların düzenlediği programlara da katkı sağlamaktadır. Derneğimiz şimdide Bozüyük ilçesinde ikamet eden, gençlerimize yönelik “Ney Sesi ile Mevlana Nakışları” adlı projeyi 2016 yılında İçişleri Bakanlığımıza sunmuş, Bakanlığımız tarafından kabul görüp Bakanlık desteği ile çalışmalarına başlanmıştır. Bu proje kapsamında Bozüyük ilçesinde ikamet eden gençlerimizin sosyal yaşama daha etkin bir biçimde katılmalarını sağlamak amacı ile kendi manevi kültür ve mirasımızı işin ehli ustaları tarafından sema, ney ve bendir öğretimi sağlayıp, Hz Mevlana’nın evrensel öğretilerini ve hoş görüsünü toplumda yaygınlaştırmayı amaçlamıştır.” dedi.

Ney Sesi ile Mevlana Nakışları
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin