NABİ HOCAMIZ BİLECİK KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNİ AÇTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir dizi temasta bulunmak ve açılış gerçekleştirmek için Bilecik’e gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilecik Programına Şeyh Edebali Üniversitesi’ni ziyaret ederek başladı. Şeyh Edebali Üniversitesi ziyaret eden Nabi Avcı, Rektörlük binasında Rektör Özcan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı, daha sonra üniversitenin kütüphanesini gezerek kitapları inceledi ve ardından  açılışını gerçekleştirmek üzere Bilecik Anadolu Kız İmam Hatip lisesi’ne katıldı.

DSC_0602

Açılış töreninde konuşma yapan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik il genelinde 222 kurumumuz ile 2.667 personelimiz ile 36.575 öğrencimize eğitim öğretim hizmeti vermekteyiz. Bir ülkenin ilerlemesi ve kalkınması eğitim alanındaki başarısına bağlıdır. toplum yaşamı hızla değişmekte bilim ve teknoloji sürekli değişmektedir ve bu nedenle eğitim dahada önem arz etmektedir” dedi.

DSC_0621

Vali Nayir, Fiziki açıdan standartlara uygun, donanım malzemesi yeterli okullarımız öğrencilerimizin motivasyonunu etkileyen, ve başarımızı belirleyen en önemli unsurlardandır. sınıfında huzur duyan, labaratuvarlarında araştırma imkanı bulan öğrenciler ile yarının Türkiyesi inşa edilecektir. Sayın bakanım, bu kapsamda ilimizde ihtiyaç duyduğumuz okul binalarının yapımında ve eğitim öğretime katkı kazandırılmasında Z kütüphane, etkileşimli tahta, tablet bilgisayar, Labaratuvar ve diğer donanım malzemelerinde onarım ve yatırım işleri için gerekli ödeneklerde ziyadesiyle yardımlarınızı görüyoruz. Sayın bakanım, Bilecik’in eğitim ve öğretim görevindeki verimlilik çıtasını Türkiye genelinde ilk sıralara yükseltmek, eğitim ve öğretimde maksimum faydayı elde etmek yarınların fikri hür, vicdanı hür, aydın, özgüveni yüksek, değerlerine saygılı, ufku geniş vizyon sahibi nesillerini yetiştirmek adına olan bütün çalışmalarımızda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ilgi ve desteğinizle yanımızda olacağına yürekten inanarak hepinize saygılarımı sunuyorum dedi.

DSC_0628

BU TOPRAKLARIN BİR ÇOCUĞU OLARAK ARANIZDA OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in ardından Konuşmasını gerçekleştiren Bakan Avcı, “Bilecik kız anadolu imam hatip lisesinin eğitime açılması sebebiyle düzenlenen bu tören vesilesi ile bir aradayız. Bu toprakların bir çocuğu olarak aranızda olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Açılışını yapacağımız okulun hayırlı uğurlu olmasını diliyor, yapılışında emeği geçen bütün arkadaşlarıma, bütün hemşerilerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

MEMLEKETİMİZİN HİÇ BİR YERİNDE AYRIM GÖZETMİYORUZ

Avcı, Memleketimizin her yerinde ayrım gözetmeksizin yeni okullar, yeni derslikler inşa ediyoruz. Okul varlığımızı, derslik sayımızı bu hamleler ile 2 katına çıkarttık. Okul binası ve derslik sayısındaki bu atılım muhtevada da devam etti, devam ediyor.  Eğitime musallat olmuş, ayrımcı ve ötekileştirici uygulamalara son verdik. Artık hiçbir çocuğumuz bu memleketin hiçbir çocuğu şu veya bu sebeple okul kapılarından döndrülmüyor, okulunu bırakmak zorunda kalmıyor. tam tersine bütün çocuklarımız eşit ve adil şartlarda eğitim alıyorlar. son yıllar da her alanda yaşadığımız değişim eğitime de çok köklü bir biçimde yansıyor. Önümüzdeki dönem’de bu yaşadığımız değişimlerin başkaların ifadesi ile bu büyük sessiz devrimin yansımalarını hep birlikte göreceğiz inşallah” dedi.

BİLECİK EĞİTİMDEKİ GELİŞMELERDEN HAK ETTİĞİ PAYI ALMAYA DEVAM EDECEK

Avcı, Bilecik eğitimdeki gelişmelerden hak ettiği payı almaya devam edecek ve bu şehrin çocukları en iyi şartlarda eğitim alarak adeta yeniden kurulan ülkemizin inşasında görev alacaklar. Bilecik kız anadolu imam hatip lisesi 14 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlandı. Burada 21 derslikte  512 öğrencimiz okuyacak. bu okulu millieğitimimize kazandırmak için emek harcayan herkese birkere daha çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

  

DSC_0528

DSC_0596

DSC_0602

DSC_0621

DSC_0628

DSC_0691

DSC_0699

DSC_0707

DSC_0718

DSC_0720

DSC_0789

DSC_0793

DSC_0803

DSC_0521ı

NABİ HOCAMIZ BİLECİK KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNİ AÇTI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin