Mv. Yağcı’dan kazı alanında inceleme: “Bilecik İlklerin Şehri”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bahçelievler Mahallesinde devam eden tarihi kazı alanında incelemelerde bulundu.

Kültür Turizm Bakanlığı Müzeler Kazılar Genel Müdürlüğü bünyesinde İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü başkanlığında yönetilen, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Erkan Fidan’ın kazı başkanlığını yaptığı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecik Belediye Başkanlığı’nın da proje ortağı olduğu kazı alanında incelemelerde bulunan Milletvekili Yağcı, Bilecik’in İlklerin Şehri Olduğunu söyledi.

Bilecik’in geçmişine bakıldığında, Bilecik ilkleri yaşatan bir şehir olduğunu vurgulayan Milletvekili Yağcı, tarihi kazı alanında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

DÜNYA İNSANLIĞI İÇİN BÜYÜK BULGULARI BULACAĞIZ

Tarihsel anlamda baktığımızda Bilecik M.Ö. 4000. Yıllarda kurulduğu iddia ediliyordu buna ilişkin bulgular, belgeler vardı. Burada M.Ö. 8000. Yıllara dayanan bulgular bulundu. Ama bunların gerçekleştirip programa koyulması tabii ki zaman aldı. 2019 yılı içerisinde kültür bakanlığımız ve müzeler genel müdürlüğümüzle yapılan işbirliği sayesinde burada bu dönem içerisinde bir kazı başlattık ve kazı yapıldığı zaman buradan dünyaya ışık tutacak bir tarihi alanın olduğu tespit edildi. Eminim çalışmalar devam ettiği sürece burada sadece Bilecik için değil Dünya insanlığı için büyük bulguları hep birlikte bulacağız. Bizlerin görevi idareciler olarak dünyaya ışık tutan belgeleri ortaya çıkması noktasında gerekli destekleri vereceğiz.

BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Belediyemiz de bazı teknik ekipman destekleri vermiş kendilerine teşekkür ediyoruz. Ama kültür Turizm bakanlığımızın, Müzeler genel müdürlüğümüzün ve İl Kültür müdürlüğümüzün kontrolünde üniversitemiz hocalarımızla birlikte işbirliği içerisinde bu kazı yapılmakta.

ŞEHRİMİZİN TURİZM VE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Şehrin bu zamana kadar yakın tarih anlamında hep biz Osmanlı’nın kuruluş mekanı olarak aktarıyorduk ama Milattan Önceki yıllara ilişkin de batı Anadolu da ki ilk yerleşim yerlerinden birisi olması ve hocalarımızın verdiği bilgiden anlaşılıyor ki buradaki medeniyetin çağında Avrupa’da ki medeniyetten daha üstün bulgu ve belgeler olduğu buradan medeniyet ihracatı yaptığımızın da bir göstergesi olduğunu ifade ediyorlar. Onun için biz Bilecikli olarak ilk Bileciklileri burada tespit etmekten onlarla izini bulmaktan büyük mutluluk duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Şehrimizin turizmine, ekonomisine zaman içerisinde büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Diğer yandan, Milletvekili Yağcı’ya inceleme çalışmalarında İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk ve İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Kocabıçak eşlik etti.

Mv. Yağcı’dan kazı alanında inceleme: “Bilecik İlklerin Şehri”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin