MV. YAĞCI, “KAYI A.Ş. YÖNETİCİLERİNİN YÜKSEK MAAŞ ALDIĞI” İDDİASIYLA İLGİLİ KONUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi iştiraki Kayı A.Ş. ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber228’e özel açıklamalarda bulunan Milletvekili Selim Yağcı, “Bilecik Belediyesi iştiraki Kayı A.Ş. yöneticilerinin, maaş ve huzur hakkı adı altında 17 bin liraya yakın ücret aldıkları” iddiasıyla ilgili sorulan soru üzerine, “Ben alınan ücretlerin iddialarla ilgili olan oranda olduğunu düşünmüyorum. Ama önceki dönemde malum şahsa ilişkin (S.E.) özel tarifeler uygulandığını duymuştum.” ifadelerine yer verdi.

Kendisinin belediye Başkanlığı döneminde KAYI A.Ş.’de çalışan yöneticilerin son dönemde asgari ücret aldıklarını ve huzur hakkı gibi haklarını da almadıklarını belirten Milletvekili Selim Yağcı, “Eğer iddia edildiği gibiyse o şirket zarardan kurtulmaz. Şuanda Ticaret Bakanlığından gelen müfettişler de var. Sanırım bahse konu rakamlar dönüyorsa yetkilileri uyarırlar.” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“ÖZEL BİR GELİRİ YOK”

Kayı A.Ş.’nin özel bir geliri yok, gelirini Bilecik Belediyesi’nin bütçesinden alan ve oradaki çalıştırdığı işçilerle belediyeye hizmet üreten bir şirket. Dolayısıyla çokta ekstrem bir idari sorumluluğu olan bir alan değil. Bizim dönemimizde çalışan arkadaşlarımız son dönemde asgari ücret aldılar ve huzur hakkı gibi haklarını da almadılar. Bu sorumluluk duygusu ile ilgili.

“MALUM ŞAHSA ÖZEL TARİFE UYGULANDIĞINI DUYMUŞTUM”

Ben alınan ücretlerin iddialarla ilgili olan oranda olduğunu düşünmüyorum. Bazı konular büyük söylentiler kapsamında geçiyor. Ama önceki dönemde malum şahsa ilişkin (S.E.) özel tarifeler uygulandığını duymuştum. Eğer öyle olursa o şirket zarardan kurtulmaz, çünkü başka geliri yok.

“ŞİRKET HER DÖNEM ZARAR EDER”

Belediyede çalıştırdığın personel üzerinden yüzde 10 kar payı koyarak belediyeye fatura kesiyorsun. Belediyeye gelen para Kayı A.Ş.’ye gelir ve orada oluşan yönetim kurulu üyelerinin hepsine 17 bin lira verilirse zaten orada oluşacak yüzde 10’luk pay yönetim kurulu üyelerine yetmez ve şirket her dönem zarar eder. Şuanda Ticaret Bakanlığından gelen müfettişler de var. Sanırım bahse konu rakamlar dönüyorsa yetkilileri uyarırlar.

“BU MİLLETİN HAKKINA TECAVÜZDÜR”

Personel şirketleridir bunlar son taşeron kanunu ile birlikte kurmak zorunda olduğunuz şirketlerdir. Ticari ağırlığı olan şirketler değildir. Yönetimi noktasında da emek ve mesai harcanan şirketler değildir. Bu rakamlar olmamalı, veriliyorsa da yanlış veriyorlar. Bu milletin hakkına tecavüzdür. Orada makul bir rakam vermek isterlerse verilebilir. Ama bizim dönemimizde hakikaten arkadaşlarımız Bilecik’e hizmet gayesiyle oralarda fahri olarak görev yaptılar.

Diğer yandan, Haber228 sahibi Ali Osman Çelikal, katıldığı programlarda her fırsatta Belediye Başkanı Semih Şahin’e Kayı A.Ş. gelir ve giderleri ile dönemin Kayı A.Ş. yönetim kurulu başkanı S.E.’nın maaş ve aldığı huzur haklarını sormuş, ayrıca Belediye Meclislerinde de meclis üyelerince yazılı soru önergesi ile bu konu gündeme gelmiş ancak Başkan Şahin her fırsatta geçiştirmişti.

Gelinen süreçte, kamuoyunda söz konusu iddialar halen konuşulurken, Başkan Şahin’in geçici olarak görevden alınmasının ardından Başkan Vekilliği görevine seçilen Melek Mızrak Subaşı’nın, bu konuda şeffaf olup olmayacağı, Kayı A.Ş. gelir ve giderleriyle ilgili kamuoyunu aydınlatıp aydınlatmayacağı da merak ediliyor.

MV. YAĞCI, “KAYI A.Ş. YÖNETİCİLERİNİN YÜKSEK MAAŞ ALDIĞI” İDDİASIYLA İLGİLİ KONUŞTU
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. 18 Nisan 2022, 14:30

    yemeden ölsün hırsızlar

    Cevapla
  2. ya vekil sen onu bunu boşver de bizim bu yollar ne zaman olacak parti ilçe başkanı gibi konuşmayı Bırakta azcık Bilecik’e faydalı olacak işler yap

    Cevapla
  3. 18 Nisan 2022, 17:12

    dedi; sütten çıkma ak kaşık

    Cevapla
  4. 18 Nisan 2022, 18:40

    baştan akıl verilseydi bunlarda mütahit,ocakcı,tur’cu ile grup kurup öyle halay çekerdi.halefi neyki selefi ne olsun.

    Cevapla
  5. dünde aynı bugünde aynı rant rant rant değişen ne isimler mi onlar değişmiyor

    Cevapla
  6. 19 Nisan 2022, 14:59

    Duyda inanma.

    Cevapla
  7. BOZACININ. ŞAHİDİ ŞİRACIAZ YEDİK ÇOK YEDİLER 🙈🙉🙊 HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAYAN VE GÖZ YUMANLARIN BU PARALARİN NEREDEN GELDİĞİNİ BİLEN AİLE FERTLERİ DAHİL GÜNYÜZÜ GÖSTERMESİN MEVLAM HARAM ZIKKIM OLSUN 🤲

    Cevapla
  8. Hiçbirşeye yaramayan bi şirket ceplerinden başka birşey duşundukleri yokzaten acildiğindan beridir kendi menfaatleri icim kullandiklari bi şirket haline geldi zaten hiç bi müfettişte gidip şirketi araştirmiyor hesaplara bakmiyor.. yiyin yiyin kiyamet yakındır

    Cevapla
Bizi Takip Edin