Mv. Selim Yağcı’dan KYK Yurdu Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, inşaat çalışması devam etmekte olan fakat yüklenici firmanın konkordato ilan etmesi sebebiyle yapımı durma noktasına gelen Bilecik’teki bin 500 kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu ve Sosyal tesis yapım işi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman, geçtiğimiz günlerde söz konusu yurt inşaatı ile ilgili milletvekilleri Selim Yağcı ve Yaşar Tüzün’e çağrıda bulunmuş, “Geleceğimiz gençlerdir, konuk evleri değildir. Gençlerimiz için, bu yurdun bitirilmesi için gerekenin yapılmasını istiyorum.” demişti.

Başkan Korkman’ın yurt binası ile ilgili açıklamaları sonrası, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’da açıklama yaptı.

Söz konusu inşaat ile ilgili yasal tüm sürecin Gençlik ve Spor Bakanlığınca takip edildiğini bildiren Milletvekili Yağcı, kendisinin de bu süreçle yakinen ilgilendiğini belirterek, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Değerli Hemşehrilerim Sizlerin Milletvekili olarak Şehrimize ve sizlere ait olan her konuyu en yakından takip ediyoruz. Bazı zamanlarda konulara vakıf olmayan kişilerin durumdan vazife çıkararak haksız eleştirilerini görüyoruz. Devletimiz bir hukuk devleti ve onun kuralları çerçevesinde işler yapılıyor.Bu da bazen maalesef istemesek de zaman kaybına sebep oluyor. Bunun bir örneğini de 1500 kişilik KYK yurdu İnşaatında yaşıyoruz. Konuyu Kamuoyumuzun bilgisine sunuyorum.

“Gençlik ve Spor Bakanlığınca 2019/387326 İKN numaralı 1500 Kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu ve Sosyal tesis yapım işi ihalesi 20/09/2019 tarihinde yapılmış, 05/02/2020 tarihinde sözleşmesi imzalanmış ve 07/02/2020 tarihinde ise yükleniciye yer teslimi yapılmıştır.

Söz konusu inşaatın yapı ruhsatı belirtilen eksikliklerin tamamlanmasına rağmen normal süresi içinde alınamamış ve inşaatın başlatılması gecikmeye uğramıştır. Gelinen noktada yapım işi yer tesliminden 7 ay sonra yani 2020 eylül ayında başlatılmış ve şuan itibarı ile %17 seviyelerine kadar gelinmiştir.

Ancak bu süreçte yükleniciye Gençlik ve Spor Bakanlığınca ek süre verilmesine rağmen yüklenicinin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etmesi ve bununla birlikte mali acziyet içine düşmesi sonucunda yapım işi durma noktasına gelmiştir.

Bu durum sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığınca yükleniciye sözleşme gereği tüm ihtarlar yapılmış ve kayıt altına alınmıştır. Sözleşme ve ek süre gereği işin tamamlanma süreci 2022 Temmuz ayı ilk haftası dolmuş ve Gençlik ve Spor Bakanlığınca bu süre sonrasında fesih işlemleri başlatılmıştır. Fesih ve kesin hesap işlemlerinin tamamlanması akabinde 1500 kişilik yurt inşaatımız yeniden ihaleye çıkılarak tamamlanacaktır.

Söz konusu inşaatımız ile ilgili yasal tüm süreçler Gençlik ve Spor Bakanlığınca takip edilmekte olup, şahsımda bu süreçle yakinen ilgilenmekteyim. Yurt İnşaatı ile ilgili sosyal medyada değinilen ödenek yetersizliği gibi hususların tamamen gerçek dışı olduğunu, kanun ve mevzuatlar çerçevesinde yasal sürecin beklendiğini buradan ifade etmek istiyorum.


İLGİLİ HABERLER:

Mv. Selim Yağcı’dan KYK Yurdu Açıklaması
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Hangi sivri akıl hemen Rektörlüğün arkasına Rektörlük binasının iki katı büyüklüğünde yurt binası yapılmasını düşünür, onaylar ve hayata geçirir? Yurt binası bitince asıl dert başlayacak.

    Cevapla
  2. 29 Temmuz 2022, 12:09

    Sayın mm Selim Yağcı 2 yıl oldu Osmaniye köyünün elektrik su kanalizasyon işleri ile ilgilenmiyorsunuz tlf ile arıyoruz danışmanınız tamam tamam icraat yok seçim zamanı inşallah bizim köye gelirsiniz

    Cevapla
Bizi Takip Edin