MÜNÜR ŞAHİN: OSMANELİ’DE İŞSİZLİK SORUNU YOKTUR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Osmaneli İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz ay işten çıkarılan CP piliç fabrikası çalışanları hakkında bir basın açıklaması yayınlamış, Açıklamada Belediye Başkanı Münür Şahin ve AKP’li yöneticilere işçilerin hakkını savunmadıkları gerekçesiyle sert eleştirilerde bulunmuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Osmaneli İlçe Başkanlığı tarafından yayınlanan eleştirilere Münür Şahin cevap verdi. Şahin, “Osmaneli de işsizlik sorunu yoktur. İş arıyan bize gelsin görüşüne bakmadan yardımcı oluruz ve oluyoruzda. Osmaneli göç alan ilçedir. MHP Osmaneli İl genel meclisi, meclis üyeleri ve ilçe başkanının şova yönelik acıklamaları bizler için cevap vermeye değmeyecek talihsiz açıklamalardır. Türkiye’de, Bilecik’te,Osmaneli’de Ak Parti iktidarının neler gercekleştirdiği ortadadır. Her zaman dediğimiz gibi onlar konuşur biz yaparız.” dedi.

Münür Şahin’in konu ile ilgili açıklaması ise şöyle:

CP STANDART GIDA AŞ DE İŞTEN AYRILANADA, ÇALIŞANADA, İŞYERİNEDE SAYGI DUYUYOR UZLAŞI İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

1-31.12.2015 itibari ile şirkette çalışanlar için en düşük ücret aylık net 1.500 TL – 2.500 TL arası belirlenmiştir.Çalışanların ücret talebiyle işverenin verdiği ücret arasında cok az fark kalmış,bununda uzlaşı ıle cözümü için gayret etmekteyiz.
2-Buna rağmen Yeni ücreti kabul edenler yeni sözleşmeleri imzalamış,kabul etmeyenlerde kıdem,ihbar ve yasal haklarını alarak işten ayrılmışlar veya çıkartılmışlardır.
3-İşyerinde yaklaşık iki aya yakın süren bu uyuşmazlık,işi yavaşlatmalar nedeniyle üretim düşmüş , satışlar ve pazar payı kaybedilmeye başlamıştır.
4-İşten ayrılanlar işçilerden en az 150 kişisi kıdem ve ihbar tazminatlarını almak amacıyla yeni sözleşmeleri imzalamamışlar ve bir yerde tazminat için işten ayrılmayı zorlamışlardır.
5-Diğer ayrılanların çoğunluğu işyerinde işi yavaşlatma ve huzursuzluğu sürdürme eğiliinde olanlardır.
6-Ayrılanların yerine öncelik Osmaneli ler alınmaktadır.Şirkette çalışmak isteyenler için her gün belediyemizce anons yapılmadır.Osmaneli de kim CP de iş istiyorsa hemen işe alınmasını sağlarız.
7-Osmaneli den temin edilemeyen işçiler civar belediyelerden sağlanmaya çalışılmaktadır.Ve her belediye başkanı bizleri bizzat arıyarak görüş almışlardır.
8-Şirketle görüşmelerimizde dışarıdan sağlanan işçilerin işler oturduktan ve kadro yapısı belli olduktan sonra Osmaneli de ikamet etme zorunluluğu konulacaktır.
9-Şirket Osmaneli de yatırımlarına sektördekı kırız atlatılınca devam ececektir.
10,İşte ayrılan işçilerle her zaman görüşüyoruz.İşsizlik sigortası süresi bitmedende iş arıyanlara yardımcı olacağız.
11-Şirkete devam eden çalışanlarla,işten ayrılan işiçilerle,işverenle her zaman tarafsız olarak görüşüyoruz.
12-Çalışanlara her zaman sahip çıktık ve cıkıyoruz.Bu işte herşey tarafların özgür iradesiyle oluşmaktadır.Belediyemiz sadece çalışanları ve şirketi uzlaştırarak sorunu cözme cabasıyla her gün taraflarla görüşmektedir..
13-Bugün gazetelerde yer alan MHP Osmaneli İl genel meclisi,meclis üyeleri ve ilçe başkanının şova yönelik acıklamalırı bizler için cevap vermeye değmiyecek talihsiz açıklamadır.Her zaman birlikte çalıştığmız ve Osmaneli milliyetciliğini oluşturduğumuz,ortak kararlar almaktan mutluluk duyduğumuz değerli MHP belediye meclis üyelerimizin bu bildiriye, yaralıyacak ve hakettmediğim bir uslub ile katılmalarını üzüntüyle karşıladım.Eleştiriye acığız,ama iftiralar yaralıyıcı oluyor.İnşallah bundan sonra yine birlik ve beraberlik içinde Osmaneli ye hizmet çalışmalarımız devam eder.
14-Osmaneli de işsizlik sorunu yoktur. İş arıyan bize gelsin görüşüne bakmadan yardımcı oluruz ve oluyoruzda.Osmaneli göç alan ilcedir.
15-Türkiye de,Bilecik te,Osmaneli de Ak Parti iktidarının neler gercekleştirdiği ortadadır. Her zaman dediğimiz gibi onlar konuşur biz yaparız.

Saygı ve sevgilerimle
Ymm Münür Şahin-Osmaneli Belediye Başkanı

MÜNÜR ŞAHİN: OSMANELİ’DE İŞSİZLİK SORUNU YOKTUR!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin