Müftü Erhun’un Ramazan Bayramı mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ramazan Bayramı’nın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed S.A.V.’e risalet vazifesinin verildiği ve Kur’an-ı Kerim’in nüzulünün doğduğu kıymetli vakitlerden olduğuna dikkat çeken Müftü Erhun, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Bizleri, Ramazan ayının rahmet ve bereket ikliminin ardından bayram sevincine ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. İslam’ın barış, kardeşlik ve dayanışma çağrısını bizlere ulaştıran Sevgili Peygamberimize salât ve selam olsun.

Bayram; bir ay boyunca iyilik, ibadet ve tefekkürle kendini her yönüyle eğiten müminlere ramazan-ı şerif’in en güzel armağanıdır.

Bayramlar iman kardeşliğinin gerçek tezahür sahneleridir. Bayramlar, geniş katılımla eda edilen bayram namazlarıyla, bayramın sevincini, coşkusunu, neşesini ve huzurunu ilan eden tekbirleriyle, Müslümanların birlikleri, dirlikleri, arınmaları ve günlerinin bereketli olması için yapılan vaaz, hutbe ve dualarıyla ibadet günleridir. Ramazan Bayramı, Hz. Peygamber’e (sav) risalet vazifesinin verilişinin, Kur’an-ı Kerim’in nüzulünün yani İslâm’ın doğuşunun; Kurban Bayramı ise İslâm ümmetinin doğuşunun bayramı olması bakımından Müslümanlara tarih bilinci kazandıran kıymetli vakitlerdir.

Mübarek bir zamanın kutlu atmosferini idrak ettiğimiz bu günlerde önemli bir husus da; Ramazan vesilesiyle yeniden kuşandığımız kulluk şuurunu, ibadet bilincini, sorumluluk duygusunu, merhamet ahlakını, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve kimsesizlerin kimsesi olma gibi bizi biz yapan değerlerimizi aynı azim ve kararlılıkla devam ettirmektir. Ramazanın bereketini ve bayramın güzelliğini bütün bir hayata taşımaktır. Zira buna her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.

Bayram atmosferini aile efradımıza, komşularımıza, akrabalarımıza, dostlarımıza, arkadaşlarımıza, içinde yaşadığımız topluma ve tüm insanlığa yayalım. Onun muştusunu gönüllerden gönüllere, evlerden evlere, şehirlerden şehirlere taşıyalım!

Varlık sebebimiz olan anne-babalarımızı ve aile büyüklerimizi sevindirelim. Ahirete irtihal edenleri rahmetle yâd edelim, onlara hayır duada bulunalım. Anne ve babalarımızın rızalarını kazanmaya çalışalım. Hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimizi mutlu etmenin yollarını arayalım. Evlerin canlı bayramları olan çocuklarımızı mutlaka bayramın coşkusuyla tanıştıralım. Fıtratın bayramında onların fıtratlarını besleyelim. Kendilerinden ilim tahsil ettiğimiz hocalarımıza hürmet ve muhabbetlerimizi gösterelim. Sıla-i rahim yapalım, akrabalarımızı ziyaret edelim. Komşularımızın bayramını tebrik edelim.

Bayramı, insanlık adına yaşayalım. Bayramımız yeni bayramlar doğursun. Sevincimiz yeni sevinçlerin toprağı olsun. Huzurumuz nice huzursuzlukların çaresi; mutluluğumuz dünyanın dört bir yanındaki acılara teselliler sunsun. Yeryüzünde iyilikler egemen olsun! Bayramınız mübarek olsun!

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, milletimizin, gönül coğrafyamızın, yurtdışındaki millet varlığımızın ve İslâm âleminin mübarek Ramazan Bayramlarını can-ı gönülden tebrik ediyor; bayramın ülkemize, milletimize, âlem-i İslâm’a ve bütün insanlığa huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

 

Müftü Erhun’un Ramazan Bayramı mesajı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin