MİNİK YÜREKLER ATATÜRK’E MEKTUP YAZDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yılı dolayısıyla yazdıkları mektupları özel zarf ve pullarla Anıtkabir’e gönderdi.

Bilecik Belediyesi tarafından Yaşayan Şehir Müzesi’ndeki etkinlikte bir araya gelen Özel Bilecik Edebali Şehir Koleji 2. ve 3. sınıf öğrencileri, Belediye Başkanı Semih Şahin ile beraber Atatürk’e mektup yazdı. Yazdıkları mektupları seslendiren öğrencilere Şahin tarafından hediye takdim edildi.

Öğrenciler mektupları, 5 Aralık 1920 Bilecik Mülakatının 100’üncü yılına özel olarak hazırlanan posta pulu ve özel gün zarflara yerleştirerek PTT şubesi aracılığıyla Anıtkabir Müze Müdürlüğü’ne gönderdi.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, gazetecilere, çocukların etkinlikteki heyecanlarının kendisini de heyecanlandırdığını söyledi.

Şahin, çocuklara Atatürk ve vatan sevgisini öğretmelerinin en önemli amaçlarından bir tanesi olduğunu dile getirerek, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Gelecek çocuklarımıza ait. Bizde onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Bilecik Belediyesi Turizm Koordinatörü Mesut Ünver ise çocuklarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılı dolayısıyla çok anlamlı mektuplar yazdıklarını ifade etti.

Anlamlı mektupları anlamlı bir zarfla Anıtkabir’e gönderdiklerini aktaran Ünver, “Çocukların yazdıkları mektupları, 5 Aralık 1920 Bilecik Mülakatının 100’üncü yılına özel olarak hazırlanan posta pulu ve özel gün zarflarla gönderdik. Tabi böyle anlamlı bir güne ait mektupları böyle anlamlı zarfla göndermek bizim için önemli. Zarf üzerinde de Mustafa Kemal Atatürk’ün Bilecik Mülakatı’na gelmeden önceki 4 Aralık’ta Eskişehir’den yola çıktığı fotoğraf ve pullar var. Atatürk’ün sözleri aklımıza geliyor. ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir.’ Bizde çocuklarımızla bugün bunu hissettik, anladık. Ona özlemimizi o minik kalplerle beraber daha iyi hissettik.” dedi.

MİNİK YÜREKLER ATATÜRK’E MEKTUP YAZDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin