MİNİK ÖĞRENCİLER VALİYİ ZİYARET ETTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, İpekyolu Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencilerini makamında misafir etti.

Minik öğrenciler Vali Büyükakın’a çizdikleri resimleri hediye ederek sorular sordu. Bir öğrencinin ‘küçükken yaramazlık yapar mıydınız?’ sorusuna gülerek; ‘Oyun anlamında çok yaramaz bir çocukmuşum ama sizler uslu çocuklar olun’ diyerek cevap veren Vali Tahir Büyükakın, tüm öğrencilerle tek tek ilgilenerek onlara oyuncak hediye etti.

 

Özel İpekyolu Anaokulu öğrenci ve öğretmenleriyle sohbet eden Tahir Büyükakın; okul öncesi eğitiminin çok önemli olduğunu tüm bireylerin imkanları doğrultusunda çocuklarını bu eğitimlerden mahrum bırakmamaları gerektiğini vurguladı.

 

Vali Büyükakın; Çocukların bu çağlarda yaratıcılık ve takım ruhunu güçlendirecek oyunlar oynaması onları ileriki yaşlarda büyük avantajlar sağlayacaktır. Onlardan yaratıcılıklarını geliştirmeleri için tasarımlar yapmalarına, yapboz oynamalarına teşvik edin. Aynı şekilde grup oyunlarıyla takım ruhunu ve birlikte hareket etmeyi bu yaşlarda onlara göstermeliyiz. Çünkü bu tür beceriler ve motor öğrenme modelleri çocuk yaşta gelişiyor. Bir çocuk ileride tüm formülleri, denklemleri ezberleye bilir ama matematik zekası sadece bu yaşlarda gelişir. O yüzden öğretmenlerimize ve velilerimize çok büyük iş düşüyor. İyi nesiller yetiştirmeliyiz ki ülkemizin geleceği de iyi olsun.” Diyerek okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaptı.

 

Valiliğe renk katan minik öğrenciler Vali Tahir Büyükakın’la hatıra fotoğrafı çektirerek okullarına döndüler.

MİNİK ÖĞRENCİLER VALİYİ ZİYARET ETTİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin