Milletvekili Tüzün’den “Memleket Partisi” Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Yaşar Tüzün, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili konuştu.

Cumhuriyet Meydanında CHP ve bazı STK’larca düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı alternatif çelenk sunma törenine katılan Milletvekili Tüzün, eski dostu olan, CHP’nin 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin liderliğinde geçtiğimiz gün kurulan “Memleket Partisi” hakkında konuştu.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Milletvekili Tüzün, Memleket Partisi’nin kurulmasının ardından Muharrem İnce ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını belirterek, “Bize hayırlı olsun demek düşer. Siyasi yaşamında kendisine başarılar diliyorum.” dedi.

Muharrem İnce ile 30 yılı aşkındır bir dosluklarının olduğunu ve İnce ile siyaseten yollarının ayrıldığının altını çizen Milletvekili Tüzün, “Kendisi dün partisinin kuruluşunu açıkladı. Ben aramadım, önümüzdeki günlerde gerekirse ararım, mesaj atarım, ‘hayırlı uğurlu olsun’ derim. Sonuçta siyaseten karar vermiş, partisini kurmuş, partisindeki yol arkadaşlarını belirlemiş. Bazılarını tanıyorum, bazılarını tanımıyorum. Bize ‘hayırlı olsun’ demek düşer. Siyasi yaşamında kendisine başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Çok sayıda istifanın olacağını zannetmiyorum”

Bilecik CHP il teşkilatından istifa ederek Memleket Partisi’ne katılımın çok sayıda olmayacağını düşündüğünü belirten Milletvekili Tüzün, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

İddialar ne kadar geçerli olur onu bilemiyoruz ama neticede geçtiğimiz günlerde CHP İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Hüseyin Korkman arkadaşımızın Memleket Partisi’nin kurucu İl Başkanı olduğunu ve Genel Başkandan mazbatasını aldığını basından öğrendik. “Partimize resmi bir istifa oldu mu?” diye sabah sorduğumda herhangi bir yazılı müracaat söz konusu değil.

Zannediyorum e-devlet üzerinden istifa etti veya etmedi onu da bilmiyorum. Netice itibariyle Hüseyin Bey görevlendirilmiştir. Türkiye’de siyasi partiler kurulmuştur. Bilecik’te il, ilçe başkanları oluşur, dolayısıyla kurucuların kimler olduğunu önümüzdeki dönemlerde göreceğiz ama netice itibariyle ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde çok sayıda istifanın olacağını zannetmiyorum.


İLGİLİ HABERLER:

Milletvekili Tüzün’den “Memleket Partisi” Açıklaması
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 19 Mayıs 2021, 17:51

    Yaşar bey Memleket partisine kesin geçer bunu yazın

    Cevapla
  2. Yaşar bey politikayı tam öğrendi.zamanı gelmeden çiçek açmayacagını bilir.
    Güçlü olanın yanında durur.

    Cevapla
  3. Secmenını satanlar yarın bılecıgıde satar herkes yoluna cıkarcılarla isimiz olmaz curuk elmalar ayrılır gule gule deriz yasasın cumhuriyet halk partisi

    Cevapla
Bizi Takip Edin