MİLLETVEKİLİ TÜZÜN: “BU YAPILAN AYRIMCILIKTIR, HAKSIZLIKTIR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün TBMM Genel Kurulunda gündem dışı konuşma yaparak CHP’li Belediyelerin yaşadığı sıkıntıları gündeme getirdi. Türkiye Nüfusunun yüzde 65’ini yöneten Cumhuriyet Halk Partili Belediyelere Cumhurbaşkanlığı Bütçesinden gerekli yardımların alınamadığını eleştiren Tüzün “Yaptığınız bu uygulama ayrımcılıktır, haksızlıktır” dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerinden üç yıl geçmesi nedeniyle CHP Yerel Yönetimler Çalışma Heyetinde Türkiye’yi karış karış gezen Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, geçen üç yılın değerlendirmesini yapmak üzere TBMM Genel Kurulunda gündem dışı konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında İktidarı sert bir dille eleştiren Tüzün, üç yıl boyunca Türkiye nüfusunun yüzde 65’ine haksızlık edildiğini dile getirdi.

Tüzün yaptığı konuşmada, “Bu konuşma gündem dışı olarak adlandırılsa da gündemin kendisidir. 3 yıl önce Yerel Seçimleri gerçekleştirdik. Gerçekleşen Seçim sonrasında Türkiye nüfusunun %65’ini CHP’li Belediyeler yönetmektedir. Türkiye Belediyeler Birliği siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, tüm Belediyelerin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla 2005 yılında kurulmuştur. Kanun gereği Birliğin denetim sorumluluğu İçişleri Bakanlığı’na aittir. Ayrıca Sayıştay denetimine de tabidir. TBB Denetimi en son 2017 yılında yapılmıştır, yani 5 senedir denetim yapılmamaktadır. Birliğin bütçesi de İller Bankasından aylık olarak gelen katkı payının binde ikisi otomatik olarak Türkiye Belediyeler Birliği’ne kesilmektedir. Birliğin bütçesinin %55’i CHP’li Belediyelerden kesilen ödenekler oluşturmaktadır. Ancak CHP’li Belediyeler bırakın %55’ini, %5’ini bile alamamaktadır. Örnek vermek gerekirse Ankara Yenimahalle ve Eskişehir Odunpazarı Belediyelerinden bu zamana kadar 2’şer Milyon Türk Lirası kesilmiştir fakat bu iki belediye 2 TL bile alamamıştır” dedi.

Tüzün konuşmasının devamında “Sadece CHP’li Belediyelerin hakkını savunmuyoruz, AKP’li Belediyelerin de hakkını savunuyoruz” diyerek, “Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı kendi bölgesine araç yardımı alırken Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu yardımlardan yararlanamamıştır. Bizler hak, hukuk ve adalet derken sadece CHP’li Belediyelere değil, AKP’li Belediyelere de adalet istediğimizi dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Sorunun çözümü amacıyla başta TBMM Başkanlığına, içişleri Komisyonu Başkanlığına ve Sayıştay’a gerekli başvuruların yapıldığını dile getiren Tüzün, yapılan uyarıların dikkate alınmadığını söyledi. Tüzün “TBMM İç Tüzüğünün 26. Maddesi kapsamında TBMM İçişleri Komisyonunu olağanüstü toplantıya çağırdık. Fakat Komisyon Başkanı tek bir imza ile bu talebimizi reddetti. CHP Yerel Yönetimler Heyetimiz ile birlikte Sayıştay’a gidip Birliğin denetlenmesi gerekliliğini ilettik. Son olarak da TBMM Başkanına giderek İçişleri Komisyonunun bu konu ile ilgili toplanması talebimizi ilettik” diye konuştu.

Tüzün konuşmasının son bölümünde; “Tüm bu sorunlar yapılacak ilk seçimde Millet İttifakının İktidarında çözüm bulacaktır” dedi. Tüzün; “100 yıl önce Kuruluşun mimarı olan Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yıl sonra AKP İktidarından Kurtuluşun mimarı olacaktır” diyerek konuşmasını bitirdi.

 

MİLLETVEKİLİ TÜZÜN: “BU YAPILAN AYRIMCILIKTIR, HAKSIZLIKTIR”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 30 Mart 2022, 22:35

    Keşke bir de Yenişehir yolunu gundeme getirseniz ya mecliste. Anlamak mumkun değil ya, muhalefet partisi milletvekili olacaksın ama iktidar milletvekili yıllardır yapılamayan yenişehir yolundan daha çok bahsedecek. Hey gidi Bilecik.

    Cevapla
  2. 31 Mart 2022, 08:21

    Tabi, siz ankara yeni mahalleden eskişehir odunpazarindan falan bahsedin. Yahu vekili olduğunuz ilin bir çok eksiği var, niye Bilecike yeterince yatırım gelmiyo bunu dile getirin mecliste, Bursaya bağlantı yolu yillardir bitmemis, yanıbaşımızdaki iller ne durumdaaaa, biz ne durumdayız, marmara gibi bir bölgede diğer şehirlerden bileciğe geldiginizde şehir hala 90larda kalmis gibiyken, bunlari dile getirmenizi ve iktidarın Bileciğe daha fazla önemsemesi gerektiğini dile getirmenizi bekliyoruz.

    Cevapla
  3. Haklı adam. Az destek geldiği için hükümetten mecburen vatandaştan rüşvet alarak hallediyorlar. Yoksa rüşvet almazlardı.

    Cevapla
Bizi Takip Edin