MİLLETVEKİLİ SELİM YAĞCI’NIN 2. İNÖNÜ ZAFERİ MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 2. İnönü Zaferi’nin 101. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Ordularımızın kazandığı ilk zaferlere yaptığı ev sahipliği ile Diriliş ve Kuruluşun şehri Bilecik’imize Kurtuluşun şehri unvanını kazandıran II. İnönü zaferinin 101. Yıl dönümü kutlu olsun.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Ordularımızın kazandığı ilk zaferlerden olan İkinci İnönü Zaferi, Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından birisi olarak tarihteki yerini almıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Ordularımızın Bilecik Merkezli olarak Yunan ordusu karşısında zafere ulaşması, bağımsızlık inancımızı güçlendirmiş, Anadolu’da büyük coşku yaratmış, yurttaşlarımıza, moral ve güç vermiş, TBMM ordularına yani düzenli ordumuza halkımızın güvenini artırmıştır.

İkinci İnönü Zaferi, uluslararası alanda Ankara Hükümeti’nin varlığını güçlendirmiş, Anadolu’da başlatılan hareketin birçok ülke tarafından kabul edilmesini sağlamıştır.

1 Nisan 1921 de Metris Tepede kazanılan, 2. İnönü Zaferinin ardından Mustafa Kemal Paşa’nın tarihe geçen “Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz” sözlerine mazhar olan zaferden 101 yıl sonra Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’te 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için var gücümüz ile çalışıyoruz.

Bu vesileyle İkinci İnönü Zaferi’nin 101. yıldönümünde, Yüce Önder Atatürk’ü, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü’yü, kahraman Ordumuzun tüm şehit ve gazilerini saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Hep birlikte daha iyiye daha güzele.

MİLLETVEKİLİ SELİM YAĞCI’NIN 2. İNÖNÜ ZAFERİ MESAJI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin