Milletvekili Selim Yağcı, Fahrettin Poyraz’la ilgili ilk kez konuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’a gerçekleştirdiği ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aslen Bozüyüklü olan ve Bilecik’ten 3 dönem milletvekilliği yapan Fahrettin Poyraz’ın Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü görevindeyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınmasının ardından Tarım Kredi Kooperatifleri genel müdürlüğü görevine Ziraat Bankasının eski genel müdürü Hüseyin Aydın getirildi.

Genel Müdür Hüseyin Aydın’a ziyaret gerçekleştiren AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, ziyarete ilişkin Haber228’e özel açıklamalarda bulundu.

Haber228 muhabirinin, “Bilecik tarım şehri, Fahrettin Bey’in döneminde merkez ve ilçelerde marketler haricinde tarım ve hayvancılık adına Tarım kredi kooperatifleri tarafından yatırım yapılmadığını görüyoruz. Fahrettin Poyraz ile bu konuda görüşmeleriniz olmuş muydu, yakın arkadaşım dediğiniz yeni genel müdür Hüseyin Bey ile Bilecikle ilgili görüşmeleriniz oldu mu?” sorusuna cevap verdi.

Fahrettin Poyraz’ın genel müdürlüğü döneminde Tarım Kredi Kooperatifleri ile ilgili hiçbir konuda olumlu veya olumsuz müdahil olmadıklarını belirten Milletvekili Selim Yağcı, “Fahrettin bey, Bilecik’te milletvekilliği yapmış bir insan ve yapılması gerekeni yapması beklenir. Bilecik’in hak ve menfaatlerini korumak için diyaloğa geçmem söz konusu olmaz.” ifadelerini kullandı.

Yakın arkadaşı olan Genel Müdür Hüseyin Aydın ile Bilecik’e bu zamana kadar yapılan, yapılmayan, aksayan ve yapılacak  olan çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunduklarını dile getiren Milletvekili Selim Yağcı, Tarım kredi ve Gübretaş altın madeni işletmesindeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, “Şehrimiz açısından büyük imkan olacak” diyerek açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Fahrettin Bey Bilecik’te 3 dönem milletvekilliği yaptı dolayısıyla Bilecikli bir genel müdür karşısında Bilecik’in hak ve menfaatlerini korumak için diyaloğa geçmem söz konusu olmaz. Çünkü zaten Bilecik’te milletvekilliği yapan bir insan ve yapılması gerekeni yapması beklenir. O dönem içerisinde tarım kredi ile ilgili hiçbir konuda da olumlu veya olumsuz müdahil olmadık.

Ama ben şehrin seçilmiş milletvekiliyim ve bu alanda değişim olduğunda şehrimin menfaatlerini koruma noktasında tabii yeni genel müdürümüzle önceden beridir tanıdığımız, banka genel müdürlüğü yaptığı dönemlerde de sık sık görüştüğümüz Hüseyin Aydın beyle görüştüğümüzde Bilecik’in konumu, durumu ve yaptığı işlerle ilgili özellikle Söğüt’teki altın madeniyle ilgili düşüncelerinin ne olduğu, buraya yapılacak yatırımlara ilişkin stratejilerinin ne olduğu noktasında şehrimizi ilgilendiren konularda hem hayırlı olsuna gittik hem de görüş alışverişi içerisinde bulunmaya gittik.

Gerekli görüşlerde bulunduk ve kendisine de Bilecik’e ilişkin Tarım Kredi Kooperatiflerinin bu zamana kadar olan ve bundan sonra olacak uygulamalarında karşılıklı bilgi alışverişinde olma noktasında karşılıklı mutabakata vardık. İnşallah Tarım kredi ve gübretaş altın madeni işletmesinde de gelişmelere ilişkin olarak bizde daha yakından takip etmemiz gerekir. Çünkü Türkiye’nin en önemli yatırım alanlarından birisi altın madeni işletmesi noktasında Allah’a çok şükür Söğüt’ümüzde. Bunun aktif hale getirilerek en verimli şekilde kullanılması, bunun hem ekonomik anlamda hemde sosyal anlamda imkanlarının başta Söğüt’lü hemşehrilerimiz olmak üzere tüm Bilecik’in faydalanması noktasında gerekli takibi yapacağımızı ifade ettik.

İnşallah en kısa zamanda çalışmalar başladığında birçok kardeşimiz orada iş imkanı bulacak. Özel idaremizin, belediyelerimizin oradaki paylardan alacakları hisselerle bütçelerinde büyük yenilikler olacak. Madenlerden özel idare ve belediyelerin pay alma hakları var. Bu şehrimiz açısından büyük imkan olacak. Ülke ekonomisine de her bir gün 6 ton gibi bir altın katkısı sağlayacak Söğüt altın madeni. Bugün bizi ithalat noktasında en çok sıkıntıya sokan kalemlerden birisinde devlet ekonomisine katkı sağlayacak bir gelişme.

Hüseyin Aydın bey ise bu zamana kadar yapılan, yapılmayan, aksayan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bizlere düşüncelerini bize izah ettiler. Bundan sonraki çalışmalarında kendilerine başarılar diliyoruz. Bilecik olarak her zaman olduğu gibi en büyük verim ve katkıyı oradan almayı arzu ediyoruz.

[ilgiliMakale icerik_id=”186662″]

Milletvekili Selim Yağcı, Fahrettin Poyraz’la ilgili ilk kez konuştu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Herkes kendi derdinde gerisi boş

    Cevapla
  2. Stat yerine ne zaman avm ve bloklar yapılacak acaba? Merak ile bekliyoruz. Madem stat yapilamiyor mutlaka iskana acilir diye bekliyoruz.

    Cevapla
Bizi Takip Edin