Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik’e İstiklal madalyası istedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığında yaptığı konuşmasında Bilecik’e İstiklal Madalyası verilmesini talep etti.

TBMM’de konuşma gerçekleştiren AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Millî Mücadele sürecinde Metristepe ve 2. İnönü Savaşı’nın Bilecik sınırları içerisinde gerçekleştiğini hatırlatarak, “Bilecik’e ve Bilecik gibi zaferlerimize şahitlik yapan şehirlerimize Gazi Meclisimizce Cumhuriyetimizin kuruluşunun ve bu şehirlerin kurtuluşunun 100. yılı anısına İstiklal Madalyası verilmesini taktirlerinize sunuyorum.” dedi.

Kuruluş ve kurtuluşun şehri olarak adlandırılan Bilecik’in, yapılan yatırımlarla şahlanışın da beşiği olacağını vurgulayan Milletvekili Selim Yağcı, TBMM’de gündem dışı yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Gazi Meclisimizde milletvekilliği yapma şerefine nail olan çok kıymetli milletvekili arkadaşlarım.

23 Nisan 1920 de TBMM’nin açılışından yaklaşık 1 yıl sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Ordularımızın kazandığı ilk zaferlere ev sahipliği yapan; Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik Milletvekili olarak 2. İnönü Zaferi’nin 101. Yıl dönümü münasebetiyle söz almış bulunuyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Ordularımızın kazandığı ilk zaferlere yaptığı ev sahipliği ile Diriliş ve Kuruluşun şehri Bilecik’imizin Kurtuluşun şehri unvanıyla anılmasını sağlayan II. İnönü zaferinin 101. Yıl dönümü kutlu olsun.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Ordularımızın Bilecik Merkezli olarak Yunan ordusu karşısında zafere ulaşması, tüm Anadolu’da bağımsızlık inancını güçlendirdi.

Anadolu’da büyük coşku yarattı. Milletimize moral ve güç verdi. TBMM ordularına yani düzenli ordumuza halkımızın güvenini artırdı. İkinci İnönü Zaferi, uluslararası alanda Ankara Hükümeti’nin varlığını güçlendirdi. Anadolu’da başlatılan hareketin birçok ülke tarafından kabul edilmesine vesile oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Ordularımızın 1 Nisan 1921 de Metris Tepede kazandığı, 2. İnönü Zaferinin ardından Mustafa Kemal Paşa’nın tarihe geçen “Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz” sözlerinden 101 yıl sonra Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’i TBMM de 100. Yıl milletvekili olarak temsil etmiş olmanın onuruyla Şeyh Edebali’nin “Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez. Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın…” sözünün unutmama ve unutturmama adına milli mücadele tarihimiz adına bu şanlı zaferleri gelecek nesillere aktararak şanına layık kutlamalar 101 yıldır yapılıyor, inşallah bu yılda 1 Nisan’da yapılacaktır.

Sayın milletvekilleri bazı mekanlar vardır ki zamana insana anlam kazandırır. Millî Mücadele sürecimizdeki Metristepe ve 2. İnönü Savaşı Bilecik sınırları içerisinde olmuştur.

Bu vesile ile bu zaferin kazanılmasında ev sahipliği yapan şehrim Bilecik’e ve Bilecik gibi zaferlerimize şahitlik yapan şehirlerimize Gazi Meclisimizce Cumhuriyetimizin kuruluşunun ve bu şehirlerin kurtuluşunun 100. Yılı anısına İSTİKLAL MADALYASI verilmesini taktirlerinize sunuyorum.

Bu aziz vatanımızın her karış toprağı şehitlerimizin kanlarıyla sulandığı ve her karışının hizmetin en güzelini hakkettiği inancıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğin de 20 yıldır içte ve dışta tüm engellemelere rağmen, yorulmadan, durmadan, hizmet etmenin haklı onur ve gururunu yaşıyoruz.

Bilecik özelinde 15 yıl Belediye Başkanı, 4 yıldır da bir milletvekili olarak diriliş, kuruluş ve kurtuluşun beşiği olan topraklara hizmetkar olmanın haklı onur ve gururunu yaşıyorum. Türkiye ve Bilecik olarak her alanda hayal denilen birçok projeyi gerçekleştiriyor, milletimizin hizmetine sunuyoruz. Bilecik’imizin yıllanmış sorunlarını tek tek çözüyoruz.

Kuruluş ve kurtuluşun beşiği olarak adlandırılan Bilecik’imizin inşallah yapılan yatırımlarla, üniversitesi, 7 Organize Sanayi Bölgesi, Altın maden işletmeleri, mermeri, seramiği, turizmi, demiryolu ve karayolları altyapısıyla yolların kavşak noktasında olması özelliğiyle şahlanışında beşiği olacağına gönülden inanıyorum.

Bizlere bu toprakları kanları ile vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.

Bu vatan topraklarına medeniyetimizin değerlerini dantel gibi işlemek için can siper hane çalışan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet erkanımıza ve aziz milletimize şükranlarımızı arz ediyorum.

Hep birlikte daha iyiye daha güzele diyerek Gazi Meclisimizi, ekranları başında bizleri izleyen aziz milletimizi ve çok değerli Bilecikli hemşehrilerimi bir kere daha saygıyla selamlıyorum.

Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik’e İstiklal madalyası istedi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 31 Mart 2022, 21:08

    Gec kalınmış sakarna İnönü ve osmanlinin torunlarına böylesi bir ödül verilmesi lazımdı edebalinin ordaki camilerin minareleri den belli degilmi bilecik gazi olması hatta gazi bilecik ismi yakisir

    Cevapla
  2. BİR TEK MADALYA İŞİMİ KALDI DOĞALGAZA %35 ZAM GELDİ SES YOK VATANDAŞ MADALYA DEĞİL YAŞAMAK İSTİYOR

    Cevapla
Bizi Takip Edin