Milletvekili Selim Yağcı: “Alınganlık İçinde Olmasınlar”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve İl Özel İdaresi ekipleri ile Belediye arasında anlaşmazlığa yol açan Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan ve geçtiğimiz yıllarda Bilecik Belediyesine tahsis edilen Seyir Terası olarak bilinen Pelitözü Gölpark’taki yel değirmeni tesisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Selim Yağcı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“BİZİM DÖNEMİMİZDE HİÇ KULLANILMADI”

Göleti alan bir Belediye Başkanı olarak, biz daha öncesinde Göleti aldığımızda kiralanan alan, kiralanan şahısa bütün bir şekilde kiralı bir haldeydi. Biz aldığımızda alana ait olan bütün kayıtları inceledik. Bu yerin ormanlık alana ait olduğunu gördüğümüzde ise o alanı kiralama dışına çıkardık. İlgili şahısa o dönem bu durumu izah ederek alanı kiralama dışına çıkardığımızı söyledik. Yapılan bir yapı olduğu içinde bu alanın bir figür olarak kalmasını söyledik. Bizim dönemimizde o alan belediyeye geçtikten sonra hiç kullanılmadı ve kiraya da verilmedi. Restoran bölümünden de ayrıştırılmış bir alan haline getirdik.

“ORMAN İŞLETME KENDİLERİNE AİT OLDUĞUNU İFADE ETTİ”

Başlangıçta da geçici bir nitelikte yapılan, kalıcı olmayan ve gelir getirmeyen sadece figürsel bir iş olduğu için o dönemlerde orman işletmeye verildi. Yeni Belediye döneminde ise o alan müstakil olarak kiraya çıkarıldı. O alanda geniş kapsamlı bir çalışma başlayınca ise Orman İşletme Müdürlüğü o alanın kendisine ait olduğunu ifade etti. Belediye ise o alanın muhatabının kendisi olduğunu iddia ediyor, Belediye ile İl Özel İdaresi arasında ki ilişki bir kira ilişkisi değil, bir tahsis işlemidir.

“İZİN OLMADAN YAPI YAPILMA HAKKI YOK”

Nedir bu tahsis işlemi, kuralları ben belirlerim kullanımını sana bırakırım demek mülkiyetin sahibi İl Özel İdaresidir. Sözleşmemizde belirtildiği gibi İl Özel İdaresi’nin izni olmadan o alana yapı ve işlem yapılma hakkı yok. Belediye sözleşmeyi de okumuyor sanırım, Belediye orada  İl Özel İdaresi’nin tasarrufu ve yahut izni ile iş veya işlem yapabilir. Dolayısıyla o alanda Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi’ne sizin buraya yıkmanız gerekiyor dediği an, o sorumluluk İl Özel İdaresi’ne geçer. Çıplak ve giydirilmiş mülkün sahibi İl Özel İdaresi olduğu için, İl Özel İdaresi orayı yıkar. Belediyenin o alanı, orman olan bir alanı mülkiyet edinme hakkı var mı? Gelir elde etme hakkı var mı? Yapısal bir işlem yaparak ruhsat alma hakkı var mı?

“ALINGANLIK İÇİNDE OLMASINLAR”

Sorumlu ne ise yetkide o olur, sorumsuz yetki diye bir makam yok burada. Burada yanlış bir yorum var, buna ilişkin olarak biz  bu alanın belediye uhdesinde olup hemşehrilerimize hizmet etmesini istedik. Geçen günlerde gittiğimde belediyenin o alana gerekli temizlik ve farklı yapılacak işlemleri yapmadığını gördüm. Onun için burada İl Özel İdaresi’nin izni olmadan, tahsis edilen kimsenin kendine özgü bir karar verip davranma yetkisi olamaz. Yapılan iştede alınganlık içinde olmasınlar. Yapılan işte bir kasıt ve yahut başka bir şey yok. Burada kuralları İl Özel İdaresi belirler, İl Özel İdaresi’nin belirlediği kurallara uyulursa ilişki devam eder.

“BİNLİK BORU DA DÖŞESENİZ..”

Diğer yandan, Kent merkezindeki alt yapı çalışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Milletvekili Selim Yağcı, Şehrin engebeli bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “Geçen günde açıkladım yapılan alt yapı sisteminde borular büyütülüyor. Şehir engebeli bir yapıya sahip. Eğer biz Bilecik’te yağmur suyunu yerin altına alabilirsek 200’lük olarak tabir ettiğimiz borularda yetiyor. Ama Dedeoğlu Caddesi’nde su çok hızlı bir şekilde iniyor, buraya basamak, merdiven ve çukurlar yapmadığınız sürece, Dedeoğlu Caddesi’nin altına binlik boruda döşeseniz üzerinde mazgalın evsafı kadardır ve o hızla gelen suyu düşürmeden aşağıya almak zor. Bizim buradaki sıkıntımız eğimden kaynaklı, eğim fazla olduğu için yağmur suyunu, yağmur kanal hatlarına alamıyoruz sıkıntımız bu.” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Selim Yağcı: “Alınganlık İçinde Olmasınlar”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. madem sudaki sorunu biliyordu neden yapmadıki 3 dönem para yetmedii heralde

    Cevapla
  2. 23 Haziran 2020, 13:21

    Büyük şehirlerde muhalefet belediyelerinin hizmetlerine taş koyma geleneği Bilecik’e de gelmiş hayırlı olsun.

    Cevapla
  3. akp nin bittiğini gösteriyo bu çırpınışlar

    Cevapla
Bizi Takip Edin