Mide Botoksu Nedir?  Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mideye Botoksu uygulanması midenin belirli bölgelerine Botilinum toksin enjekte edilmesi ile yeni bir kilo verme yöntemi olarak ortaya çıkmıştır. Mide Botoksu yöntemi kullanılarak kasların kasılması sınırlandırılır ve sindirim süresi uzar böylelikle iştah kaybı yaşanır. Mide Botoksu uygulamasından sonra beslenme operasyonun en önemli aşamasıdır. Mideye yapılan bu işlem sonrasında kişinin beslenmesine çok fazla dikkat etmesi gerekmektedir. İşlem gerçekleştirildikten 2,5 saat sonra sıvı alımına başlanmalı ve ilk üç gün sadece sıvı gıdalar ile beslenilmelidir. Dördüncü günden itibaren protein oranı yüksek gıdalara geçiş yapılabilir. Katı gıdalara geçiş yaparken uygulayacağınız diyet çok önemlidir. Mide Botoksu operasyonundan sonra uygulayacağınız diyette;

Bol sıvı alınmalı.

Sebze tüketimi arttırılmalı.

Şekersiz çay, su, çorba ve bitki çayları diyet uygulanırken yardımcı olacaktır.

Şekerli ve asitli gıdalar asla tüketilmemelidir.

Asit oranı yüksek olan meyve suları ve yiyeceklerden kaçınılmalıdır.

Diyet için bir diyetisyene başvurmalısınız ve uygulanacak programa mutlaka uymalısınız.

Mide Botoksu İle 1 Ayda Kaç Kilo Verilir?

Mide Botoksu olan kişilerin bünyesine göre kilo verme durumları değişkenlik gösterebilir. Mide Botoksu olan kişiler ilk aylarda yaklaşık 20 kiloya kadar verebilirler. İlk aylar geçtikten sonra ortalam15 kilo verilmektedir. Bu oranları yükseltmek için beslenmeye dikkat edilmelidir. Uzman bir diyetisyen ile çalışarak beslenmenizi düzenleyebilirsiniz. Operasyon sonrasında sağlıksız beslenmeniz durumda kilo kaybı az olacaktır. Hareketli ve dengeli bir beslenme ile ayda 10-15 kilo vermeniz mümkün olacaktır.

Mide Botoksu İlk Hafta Kaç Kilo Verilir?

Mide Botoksu operasyonu yapılan kişinin kilo miktarına bağlı olarak ilk bir haftada ortalama olarak 10 – 15 kilo verilebilir. Mide Botoksu işlemi sonrasında beslenme ve diyet uzmanı ile oluşturulacak olan programa uyarak kilo verme hızı arttırılabilmektedir. Diyet programına ek olarak yapılacak egzersizlerde kısa süre içerisinde çok daha hızlı sonuçlar almayı sağlayacaktır. Mide hacminin küçülmesiyle kişi daha az beslendiğinden daha az acıkma hissi yaşayacaktır. Mide Botoksu operasyonundan hemen üç gün sonra zayıflama direkt olarak hissedilmektedir.

Mide Botoksundan Sonra Yemek Yenir Mi?

Mide Botoksu işleminden sonra beslenme çok önemlidir. Mide Botoksu yaptıran kişiler bu işlemin diyet yapılmasını kolaylaştırmak için yapılan bir işlem olduğunu bilmeleri gerekmektedir. Mide Botoksu operasyonu geçirdikten sonra diyetisyen yardımıyla planlanacak olan diyet listesini yaşam tarzınız, damak tadınız, beklenme alışkanlıklarınıza uygun olan karbonhidratlar, yağ ve protein ile iyi dengelenmiş bir diyet ile acıkmadan hedeflediğiniz kiloya ulaşmanızı kolaylaştırabilirsiniz. Operasyon sonrasında ilk üç gün boyunca yalnızca sıvı gıdalar ile beslenmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında katı gıdalara geçiş sağlayabilirsiniz. Ağır, şekerli, asitli ve fast food grubuna giren yiyecekler uzak durmanız gerekir. Bolca sıvı tüketmeli ve dengeli bir şekilde beslenerek diyet sürecinizi yaşam tarzı haline getirmeniz gerekir.

Mide Botoksu İle 2 Haftada Kaç Kilo Verilir?

Mide Botoksu zayıflamak isteyen ama diyet yapmakta zorlanan kişilerin tercih edebileceği bir operasyondur. Kişinin sağlıklı beslenme programı ve uygun egzersizler ile kısa sürede kilo vermesini hedefleyen bu operasyonda en önemli nokta doğru bir şekilde beslenmek ve bolca sıvı tüketmesidir. Mide Botoksu sayesinde mide küçüleceğinden daha az acıkma hissi yaşanacak ve yenilen yemeklerin sindirim süresi uzayacaktır. Bu sayede zayıflama etkisini 3.den itibaren göstermeye başlayacaktır. Kişinin yaşı, beslenme şekli, kilosuna ve hayat tarzına göre kilo verme süresinde değişkenlikler olabilmektedir. Her bünyeye ve her kişiye aynı sürede etki etmeyen mide Botoksu işlemi diyetisyenin hazırlamış olduğu diyet programına uyan, egzersizlerini eksiksiz yapan kişilerde iki hafta içerisinde ortalama 10 ile 15 kilo verdirebilmektedir. İki hafta içerisinde bu kadar kilo veren kişilerin motivasyonu artacak ve sonrasında daha büyük bir mutlulukla sağlık beslenmeye ve egzersizlere sarılarak daha çok kilo verme sağlanacaktır. Mide Botoksu kişiler üzerinde fiziksel etkilerinin yanında psikolojik etkilerde bırakmaktadır. Kilo verme sürecinde sürekli olarak diyete başlayıp yarım bırakan kişilerin motivasyonunu yerine getirmek için mide Botoksu yaptırmaları hızlı kilo vermeyi sağladığından diyet ve egzersiz konusunda oldukça motive edici bir işlemdir. Botoksu etkisi sonsuza kadar sürmez bu etki bittiği zaman sağlıklı bir yaşam tarzına geçmiş olarak hayatınıza devam edebilirsiniz.

Mide Botoksu Nedir?  Nasıl Yapılır?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin