Meteoroloji ve AKOM’dan Uyarı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji’nin açıkladığı son bilgilere göre yeni haftada da soğuk hava etkili olacağı ve ülke genelinde havanın mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan AKOM’dan bu sabah itibarıyla İstanbul için yapılan yeni uyarıda kar yağışının kuzey bölgelerimizde tekrar etkili olmaya başladığı aktarıldı.

Hava durumu 18 Ocak raporuna göre bugün; Marmara Bölgesi’nin doğusu, İç Anadolu Bölgesi’nin Kuzey Batısı ve Batı Karadeniz bölgelerinde bugün kar yağışı etkili olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde de kar yağışı gün içerisinde aralıklarla devam edecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda gün içerisinde sağanak yağış etkili olacak.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİN ALTINDA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Kütahya, Antalya, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz kıyıları ile Kocaeli çevrelerinde yer yer gök gürültülü kar sağanağı, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi;

Rize ve Artvin kıyıları ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

10 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

Sıcaklıkların kuzeybatı bölgelerden başlayarak daha da düşeceği ve ülke genelinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor

SÜRÜCÜLER DİKKAT

Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar v.b) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji ve AKOM’dan Uyarı!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin