Memleket Partisi’nden Bilecik çıkartması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel ile Genel Disiplin Kurulu Başkanı ve parti avukatı Mustafa Kemal Çiçek, Bilecik’e çıkartma yaptı.


Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen partililer, Pelitözü Gölparkta bir restoranda gazeteciler ile buluştu.
Burada konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi, partilerini diğer partilerden ayrıştıran ilkelerinin olduğunu belirtti.

Partilerinin diğer partilerden farklarını sıralayan Çelebi, “Genel başkanımızı üyeler seçiyor. Bunu yaptık, uyguladık. Cumhurbaşkanı adayımızı yine üyeler seçecek. Genel başkanımız aday adayı şu an. Sandığa gidecek ön seçimle belirlenecek. Kadına değer. Bir kadın bir erkek, fermuar yöntemi. Bunların hepsi partilerin anayasası olan tüzüğümüze yazılmış durumda. Yetmedi, biz dedik ki ‘Bunu bütün partiler uygulasın.’ Kanun teklifimizi verdik. Samimiyseler, Türkiye’ye demokrasi gelmesini istiyorlarsa sistem tartışmalarından önce Cumhurbaşkanlığı veya parlamenter, siyasi partiler yasasını halletmek gerekir. Parlamenter sisteme geçtiniz. Yine milletvekillerini genel başkanları belirleyecekse bu ülkeye demokrasi gelir mi? Yine gelmez. Dolayısıyla önce orayı halletmek gerekiyor.” diye konuştu.


İdeolojilerini “Cumhuriyetçi Demokrat” olarak tanımlayan Çelebi, şöyle devam etti:

“Bu yeni bir kavram. Cumhuriyetin eşitlik ilkesiyle, tabi Atatürk cumhuriyetinden bahsediyorum. İkinci cumhuriyetçilerden bahsetmiyorum. Cumhuriyetin eşitlik ilkesini, demokrasinin özgürlük felsefesiyle birleştiren bu felsefeye ‘Cumhuriyetçi Demokrat’ felsefe deniyor. Ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan. İdeolojik hattımız da budur.”

İttifaklarla yola çıkmadıklarını belirten Çelebi, ilkelerinden ödün vermeden gerekirse tek duracaklarını kaydederek, “Biz, ‘Ne cumhur ne millet tek yol memleket’ diyerek yola çıktık. Burada tabi yanlış anlaşılmasın. Bir kamplaşma düzeni var. Kutuplaşan cumhur ve millet değil kucaklaşan memleket. Kastettiğimiz açılımı budur.” diye konuştu.
Çelebi, 56 ilde örgütlerini aktararak, şu an seçime girmeye hazır olduklarını ifade etti.


“EMPERYALİSTLER, TERÖR TAŞERONU YUNAN’I…”

Genel Başkan Yardımcısı Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ise emperyalist güçlerin 100 yıl önce terör taşeronu Yunan’ı kullanarak kışkırttığını ve Osmanlı Devleti’nin kurulduğu Bilecik’e kadar sürdüklerini kaydetti.

“ULUSAL GÜVENLİK SORUNU VAR”

Emperyalist güçlerin terör taşeronlarının şu an ise Kuzey Irak’ta, Kuzey Suriye’de, Karabağ’da olduğunu dile getiren Aksoy, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Amaç 100 yıl önceki Lozan’ın hesaplaşmasıdır. Amaç, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetiyle hesaplaşmaktır. Biz bunu gördük. Dedik ki Kuzey Irak’taki 38 tane kalekol 40 bin küsur askerimiz var. Geri çektik. Orada şehit geliyor. Bombalar düşüyor. Leblebi atmıyorlar, füze atıyorlar. Şimdi söz gelimi Kuzey Irak’ta Hakurk’a düşüyor. Biz çekilirsek Erzurum’a düşecek. Suriye’de Azez’e, Afrin’e düştü. Çekilirsek Adana’ya, Gaziantep’e düşecek. Düştü mü, düştü. Demek ki ulusal güvenlik sorunu var.

“HAYIR DEMEK EMPERYALİSTLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEKTİR”

Şu anda tezkereye ‘Hayır’ demek emperyalistlerin ekmeğine yağ sürmektir. Atatürk antiemperyalistti. ‘Ben Atatürkçüyüm ama tezkereye hayır vereceğim.’ Olmaz arkadaşlar. Ulu önderimiz mezarında rahat uyusun. Gelin iyi değerlendirelim. Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür.

Programda Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel, Genel Disiplin Kurulu Başkanı ve parti avukatı Mustafa Kemal Çiçek, İl Başkanı Hüseyin Korkman, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Beler ile partililer de yer aldı.

Daha sonra partililer, il başkanlığını ve esnafı ziyaret etti.

Memleket Partisi’nden Bilecik çıkartması
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin