MEHTERAN BİZE ECDADI HATIRLATIYOR, PEKİ YA SİZE..?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, geçtiğimiz gün görkemli bir tören ile açılışı gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek olan Öğrenme Şenliği, genci yaşlısı tüm bireylere hitap eden ve Bilecik Belediye Başkanlığı önünden Bilecik Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde kalabalık bir kortejle başlayan şenlikler, Cumhuriyet Meydanında programın anlam ve önemini belirten konuşmalar, 2. Jandarma Er Eğitim Tugayı Bando Takımının ve Bilecik Belediyesi Mehteran Takımı’nın konserlerinin ardından şenlik alanının açılması ile devam etmişti.

 

Öyle gözüküyor ki, her şeyin normal gittiği, hiç kimsenin şikayetçi olmadığı açılış programı ve halen devam eden Öğrenme şenlikleri ile ilgili CHP eski  il başkanı Av. Çağatay Karaahmet, Program öncesi yapılan Şenlik yürüyüşüne mehteran takımının eşlik etmesine sitem etmiş.

 

AK Parti zihniyetinin mehteran takımı ile eğitim şenliği düzenlediğini söyleyen ve program ile ilgili “Kim düzenledi kim organize etti ise ..; başaramayacaksınız..” gibi ithamlarda bulunan Karaahmet, aslında hiçbir siyasi bağlantısı bulunmayan program ile ilgili nasıl bir siyasi propaganda güttüğünü açıkça sergiliyor.

 

Şenliklerde Mehteran takımının korteje eşlik etmesini ve Alandaki konserinden dolayı sitem eden Karaahmet, görmemiş veya duymamış olmalı ki Şenlik açılış programında 2. Jandarma Er Eğitim Tugayı Bando Takımı da görkemli bir konser gerçekleştirdi.

 

Şahsi fikrim, mehteran takımını izlerken büyük gurur duyuyor, hatta çalınan marşlar ve Osmanlı kültürünün sergilenmesi bana ceddimizi hatırlatıyor. Siz de şahsi fikrinizde “Bu memleketin tugay komutanlığının bandosu mızıkası var. Bu bondo batı müziği sanat müziği halk müziği çalabiliyor ötesinde marş çalıyor” ifadelerine yer vermişsiniz.

 

Şahsi fikirlerinize anlayış gösteriyorum ancak.. mehteran takımının da, tugay komutanlığı bandosununda konser verdiğini şenliklerde Batı müziği de çalabilir, sanat müziği de.. halk müziği de.. hücum marşı da.. Kimin çaldığı önemlimidir? Tugay Bando Takımı da, Mehteran Takımı da milli birlik ve bütünlüğümüzün birer simgesidir..

 

‘Gencecik Fidanların’ bulunduğu bir ortam ile ilgili “Bu Cumhuriyetin insanlarının yüzü çağdaşlığa, aydınlığa dönük” gibi ifadelerin kullanılması, çizgileri aşamayan birilerinin, önündekilerini göremediğinin açıkça göstergesi..

 

YORUMU SİZE BIRAKIYORUM..

Ayrıca.. Böyle görkemli bir programda yapılan gösterileri nasıl siyasi bir olaya bağladınız ve oradaki minik örencileri nasıl bu olaya dahil ettiniz anlam veremiyorum.. yorumu vatandaşlara bırakıyor ve soruyorum: mehteran bize ecdadı hatırlatıyor Çağatay Bey, peki ya size?

 

TÜM KONSERLER İPTAL EDİLDİ

Öte yandan, İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından, Geçtiğimiz günlerde Hakkarinin şemdinli ilçesinde düzenlenen hain terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımızdan dolayı öğrenme şenliklerinde düzenlenmesi planlanan Gençlik konseri, sanat müziği konseri Grup Sıla konseri gibi konserler iptal edilmişti.


Ali Osman Çelikal


karaah


İLGİLİ HABER:

MEHTERAN BİZE ECDADI HATIRLATIYOR, PEKİ YA SİZE..?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 Yorum

  1. 12 Ekim 2016, 14:45

    Dansöz veya oryantal müzikmi çalıcaktı ,Biz halk olarak Osmanl torunlarıyız ve Osöamlı marşı çalmasında bize gurur verir sizlere gurur vermese de ayrı bir şey neyin ne çalınıp çalınacağına karışmayalım ve ucuz siyaset yapmayalım benden tavsiye

    Cevapla
  2. CHP zihniyeti işte. Ne beklersin?

    Cevapla
  3. 12 Ekim 2016, 19:28

    Hiçbir Türk mehterandan rahatsızlık duymaz, aksine dinlediğinde huzuru özgüveni bulur kendisinde. Ecdadı ile gurur duyar…Biz dun aslımızla gurur duyduk bugün de yarında gurur duymaya, şanlı ecdadımızı hayır ile yâd etmeye devam edeceğiz..

    Cevapla
  4. 12 Ekim 2016, 20:25

    Çağatay karaahmet gibi kişiler chp ye de zarar veriyor. Ben bir chp seçmeni olarak katılmıyorum bu şahsa ve görüşlerine.

    Cevapla
  5. Yorumlar şenlik, haber başlığı bir o kadar şenlik. Osmanlı marşı diye bildiğimiz marşlarının sözleri ve MÜZİKLERİ 40lı yıllardan sonra yazıldı. Viyana Kuşatma’sında Ceddin Deden’i mi çalıyorlardı zannediyorsunuz Allah aşkına yapmayın ya. Her şeye Mehter geliyor, gelsin iyi hoş da bir bakın yahu. Çağatay Bey’in demek istediğini anlamak zor değil, fakat kendisi bence bunu ifade etmek için biraz yanlış kelimeler seçmiş. Haber metnini kim yadıysa kusura bakmasın çok taraflı ve sokak ağzıyla yazmışsınız. Kusura bakmayın, bunu yazıyorsanız eleştirileri de göze almalısınız. iyi akşamlar.

    Cevapla
  6. BURSA MEHTERİNİ BİKECİK BELEDİYESİ OLARAK YAZSANIZDA. MEHTER GÖRKEMDİR MEHTER TARİHTİR MEHTER KÜLTÜR DEMEKTİR

    Cevapla
  7. 13 Ekim 2016, 09:27

    genelkurmayın mehteran bölüğü de mi, gericiliğin alameti?
    geç bunları tosun paşa, mehterden siyaset yaparsan, sana bilecik politikasında ekmek yok.

    Cevapla
  8. Birincisi dünyanın ilk resmi bandosu mehter takımıdır. İkincisi kendine has bir müziği vardır ve dünya buna hayrandır. Siyasi amaçla yapılan bu açıklama size hiç yakışmamış. Bu ülkede eğer Pink Floyd, beatles, beethoven dinlemek ne kadar sizce doğalsa, bu müziği dinlemek biz Türk milleti için o kadar doğaldır. Muhalefet olmak zorunda değilsiniz. Dinlemek zorunda da değilsiniz. O zaman bu ülkede yaşamak zorunda da değilsiniz. Her yapılanın ardında kötü niyet aramayın. Bırakın eğitim için yapılanları eğitimciler yapsın. Köstek olmayın çok biliyorsanız eğitimci olsaydınız. Yapılan iyi şeylere çamur atmaktansa güzel söylemlerde bulununuz. Yoksa susunuz lütfen. Her zaman art niyet aramayın. Siz bu memleketin evladı iseniz iyi olanları destekleyiniz. Siyasi şov uğruna Milli Eğitimi bitirmeye çalışmayın. Çok güzel projelerin peşine düşen bir eğitim ordusu var, lütfen destek olun. Şimdiye kadar yapılmayan veya unutturulmaya çalışılanları projelendiren camiayı size yedirtmeyeceğiz. Lütfen herkes kendi önünden yesin

    Cevapla
  9. 15 Ekim 2016, 11:04

    başardık bile sizin haberiniz yok :) cumhuriyet elden gidiyor yasasın osmanlı

    Cevapla
Bizi Takip Edin