Masaüstü Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Masaüstü bilgisayarlar dizüstü bilgisayarlara göre farklı avantaj ve dezavantajlara sahiptir. Bu avantaj ve dezavantajlar, hangi seçeneğin tercih edilmesi gerektiğinde belirleyicidir.

Tercihini masaüstü bilgisayardan yana yapan kişiler, satın alacağı bilgisayardan memnun kalmak ve uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanabilmek adına marka, model ve donanım seçeneklerini doğru belirlemelidir. Bu nedenle doğru modele yönelmek adına ilk önce planlama yapılmalıdır.

Masaüstü Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Masaüstü bilgisayarlar için en önemli avantaj yükseltme fırsatlarının daha cazip olmasıdır. Satın alınacak bir dizüstü bilgisayarın donanımlarına yönelik yapacağınız değişimlerde mutlaka teknik bir destek almanız gerekir. Ancak masaüstü bilgisayar modellerinde bu teknik desteğe ihtiyaç çok daha azdır. Kullanıcılar alacakları bir harddisk ya da ekran kartını kolay bir şekilde eski slotundan çıkararak değiştirebilir. Bu tip farklılıkların ve avantajların olması çoğu kişinin masaüstü bilgisayar modellerinden yana seçim yapmasını sağlar.

Masaüstü bilgisayarların donanımlarının şekillendirilmesi sırasında kullanım amacının belirlenmesi gerekir. Oyun bilgisayarı, tasarım bilgisayarı ya da standart ofis-iş işlemleri için kullanılacak bir bilgisayarda donanımlar farklı olmalıdır. Bu nedenle bilgisayardan maksimum verim alabilmek adına kullanım amacına uygun olarak donanım seçimlerinin yapılması gerekir.

Masaüstü bilgisayar seçimlerinin en önemli aşamalarından birisi de ekranlardır. Alınacak olan görüntü kalitesini doğrudan belirleyen ekranlar, doğru bir ekran kartı ile tamamlandığında istenen sonuç elde edilebilir.

Masaüstü bilgisayar seçimi sırasında donanımların yanı sıra kasa modelinin de doğru belirlenmesi gerekir. Kasada yeterli olan slotların bulunması ve iç hava akışının doğru bir şekilde dizayn edilmiş olması gerekir. Böylece bilgisayarda uzun saatler boyunca çalıştıktan sonra hava sirkülasyonu doğru bir şekilde ayarlandığından dolayı ısınmaya bağlı problemler yaşanmayacak ve performans kaybı olmayacaktır.

Masaüstü bilgisayarlarda bütçeye göre hareket etmek kolaydır. Başlangıç aşamasında yüksek bir bütçe bulunmuyorsa, daha sonra değiştirebilecek donanımları erteleyebilir ve bütçe uygunluğu sağlandıktan sonra mevcut modellere geçiş yapılabilir. Masaüstü bilgisayar seçimlerinde donanımlar kadar ses çıkışı olabilmek adına hoparlör, klavye-mouse, web kamerası gibi ek ihtiyaçlar vardır. Bu nedenle kişiler bilgisayar seçimi tamamlandıktan sonra bu tip ek gereksinimleri de karşılamalıdır.

 

Mega Bilişim Adres: İsmetpaşa Mahallesi Muaveneti İçtimai Sokak No:2 (Vakıfbank Arkası) – BİLECİK

Telefon: 0228 212 02 01 – 0543 301 91 13

Masaüstü Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 31 Mart 2022, 01:04

    Şuan ki dolar kuru sağolsun masaüstü bilgisayarda güzel ve rahat bir şekilde oyun oynamak istiyorsanız 15-20 bin TL yi gözden çıkaracaksınız , kaldı ki bu söylediğim fiyatla da orta segmentin bile altında sistem dizersiniz bu devirde.

    Cevapla
Bizi Takip Edin