MART AYI SONUÇLARI AÇIKLANDI: EN YÜKSEK KİRA GETİRİSİ BİLECİK’TE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde 68 il. 242 ilce ve 1202 mahalleyi kapsayan emlak endeksi 2017 yılı Mart ayı sonuçlarına göre konut fiyatlarında yüzde 1.16 oranında artış yaşandı.
Yeni Konut Fiyat Endeksi’ ve ‘Reidin Emlak Endeksi’ Mart ayı sonuçlarına göre, Türkiye genelinde konut fiyatları yükseldi en çok artış ise Bursa’da yaşandı.

 

Türkiye genelinde 68 il, 242 ilçe ve 1202 mahalleyi kapsayan emlak endeksi 2017 yılı Mart ayı sonuçlarına göre konut fiyatlarında yüzde 1.16 oranında artış yaşandı. Mart ayında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir Bursa, en çok azaldığı şehir ise Çankırı oldu.

 

Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre ise, Mart ayı fiyat artışı, bir önceki aya göre yüzde 0.23, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 2.36 oranında gerçekleşti. Satışlarda banka kredisi kullanım oranının yüzde 33 olduğu Mart ayında, stok erime hızı yüzde 6 olarak gerçekleşti. Yabancı yatırımcılara yapılan satış oranı ise yüzde 10’a yükselerek, son 6 aylık ortalamanın üzerine çıktı.

 

En Yüksek Yıllık Kira Getirisi
En yüksek yıllık kira getirisi Aydın, Van ve Bilecik‘te, Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede karşılayabildiği illerin başında Aydın gelirken, yıllık brüt kira getirisi bakımından en yüksek getiri oranları Aydın,Van ve Bilecik’te  ölçüldü.

 

Yıllık artış oranları değerlendirildiğinde, satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği ilk 3 il; Balıkesir(yüzde 28.42), Muğla(19.32) ve Tekirdağ(19.12) oldu.

Kaynak: paralimanı

MART AYI SONUÇLARI AÇIKLANDI: EN YÜKSEK KİRA GETİRİSİ BİLECİK’TE
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin