MAHALLE KONAKLARINDAKİ EĞİTİM VE KURSLAR DEVAM EDİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimizin birçok noktasında vatandaşlarımızın hizmetine sunulan Mahalle Konaklarımız, birçok alanda gerçekleştirilen eğitim ve kurslara mekan oluyor.

Mahalle sakinleri arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın yanısıra mahallelik bilinci ve komşuluk ilişkilerinin de gelişmesine büyük katkılar sağlayan Mahalle Konakları, aynı zamanda birçok konuda birer eğitim yuvası halinde faaliyet gösteriyor.
 

 

Mahalle Muhtarlarımızın da yakında takip ederek, vatandaşlarımıza yardımcı olduğu Mahalle Konakları’nda, Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Bilecik Halk Eğitim Merkezi ve Bilecik İl Müftülüğü işbirliğinde birçok alanda eğitimler veriliyor.

Bu yıl mahalle sakinlerinin yoğun talebi üzerine ikinci katı yapılan ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulan Ertuğrulgazi Mahalle Konağı’nda, mahalle sakinlerine eğitimler veren Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Yasemin Karabacak, Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde oluşturulan kurslarda güzel ürünler ortaya koyduklarını kaydetti.

Kursların, mahalle sakinleri için birçok yönden katkı veren noktalar olduğunu kaydeden Karabacak, şunları söyledi:

”Ertuğrulgazi Mahalle Konağı’mızdaki eğitim salonumuzda, dekoratif tablo yapım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Panç işi ve kurdela nakışı yapıyoruz. Bunun yanısıra arkadaşlarımız burada beraber ve birlik içinde güzel bir zaman dilimi geçiriyorlar. Aynı zamanda boş vakitlerini dolu bir şekilde geçiriyorlar. Pazartesi günleri iğne oyası kursumuz var. Salı ve Çarşamba günleri, dekoratif tablo yapımı çalışmalarımız oluyor. Bunları panç işi ve kurdela çalışmalarının yanısıra yapıyoruz. Perşembe ve Cuma günleri ise dikiş ve mefruşat çalışmalarımız oluyor. Belirtilen günlerde kurslarımız, sabah saat 08:45 ile 16:00 saatleri arasında gerçekleşiyor. Şu an belirttiğim gibi panç işi, kurdela ve kağıt rölyef çalışmalarımız oluyor. 3 kursumuzda yaklaşık 75 kayıtlı kursiyerimiz var.

Kursiyerlerden İlknur Gümüş ise yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde güzel bir aktivite gerçekleştirildiğini belirterek, kendilerinin de katılıp güzel zaman dilimi geçirdiklerini kaydetti. Gerçekleştirilen kurslar ile mahalle sakinleri arasında sosyal ilişkilerin geliştiğini belirten Gümüş, çocuklarını okula götürdüklerini ve kendilerinin de kurslara gelerek kendilerine birçok yönden fayda sağlayacak bilgiler aldıklarını kaydetti.

Bilecik İl Müftülüğü bünyesinde Leyla Dişli kursiyerlere çeşitli konularda  eğitimler veren Eğitmen Leyla Dişli ise Bilecik İl Müftülüğü bünyesinde açılan kurslarda, mahalle sakinlerine birçok noktada faydalı bilgiler sağladıklarını belirterek, ”Eğitimlerimizde kursiyerlerimize birçok konuda bildiklerimizi anlatıyoruz. Bilecik Belediyesi Ertuğrulgazi Mahalle Konağı’nda gerçekleştirdiğimiz bu kurslarımızda yaklaşık 20 talebemiz var. Haftada 18 saat ders yapıyoruz. Günde 4 saat oluyor. Derslerimiz kapsamında Kur’an- Kerim okuma, Mahreç, Talim, İbadet ve Siyer derslerini işliyoruz. Bunun yanısıra ahlak dersi işliyoruz. Bu eğitimlerimizi,  Mahalle Konağı’mızda yapıyoruz. Bu anlamda bizlere bu imkanları sağlayan Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya çok teşekkür ediyoruz. Kendisi bizlere birçok konuda destek veriyor. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

DSC_2786

DSC_2792

DSC_2796

DSC_2800

DSC_2803

DSC_2805

DSC_2784

MAHALLE KONAKLARINDAKİ EĞİTİM VE KURSLAR DEVAM EDİYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin