Lavabolarını Yenileyeceklerin Dikkat Etmesi Gerektiği 5 Unsur

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lavabolar, evin tasarımında etkili olan en önemli vitrifiye elemanıdır. Yıkama ve temizleme işlemleri burada gerçekleşir. Evini yenileyen bireylerin, birçok lavabo modelleri arasından alana uygun tasarımı seçmesi gerekir.

Lavabo seçimlerinde, temizlikte kullanılan kimyasallara ve darbelere dayanıklı, temizliği kolay olan ürünler tercih edilir. Saptanan ihtiyaçlar doğrultusunda alana uygun en şık model seçilir. Lavabolar, dar veya geniş banyolarda, alan tasarrufunun iyi yönetilmesini sağlar. Yerleşim ve monte tipine göre çeşitleri vardır. Seçim yapmadan önce tüm modelleri tanımak ve öğrenmek gerekir. Konu ile alakalı bauzade.com’un yöneticisi Emrah Özdemir, lavabolarını yenileyecek tüketiciler için dikkat edilmesi gereken 5 unsuru açıkladı. Bunlar;

1.    Alan Tanımlaması Yapılmalı

Toplam kullanılabilir alan ve alanın genişliği ölçülür, not edilir. Ürün seçiminin en önemli noktasıdır.

2.    Marka ve Bütçe Aralığı Belirlenmeli

Lavabolar, geniş marka bandında farklı ölçülerde, farklı modelleri bulunan ürünlerdir. Birçok kalitede bütçe ile uyumlu modeller bulunur. Fiyatlar ise kalite ve modele göre değişir. Kişisel fiyat aralığına sahip markaların tercih edilmesi gerekir.

3.    Lavabo Türüne Karar Verilmeli

Lavabolar nasıl yerleştiklerine ve monte edildiklerine göre birçok çeşide sahiptir. Lavabo seçimi yapmadan standart lavabo, mobilya ile kullanılan lavabo, çanak lavabo ve monoblok lavabo modellerinin incelenmesi gerekir.

4.    Lavabo Modeline Karar Verilmeli

Lavabo modelleri çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Farklı tür ve özelliklere sahip olan lavabolar arasından seçim yapılmalıdır. Bu modeller;

  • Standart Lavabolar: Duvara monte edilen ve ayakta durmak için bir mobilyaya ihtiyaç duymayan lavabolar. Depolama yeri yok. Dolaplı aynalar ile kullanılır.
  • Duvara Monte Lavabolar: Güçlü bir şekilde duvara monte edilen ve altında mobilya veya ayak bulunmayan lavabo çeşidi. Küçük banyolar için uygun. Lavabonun tesisatı dışarıdan görünür, temizliği kolaydır.
  • Ayaklı Lavabolar: Lavabo kısmı duvara monteli, ayak kısmı tesisatı gizler.
  • Köşe Lavabolar: Köşelere yerleştir. Lavabonun arka kısmı 90 derecelik bir köşeye sahiptir. Duvar işgal etmez. Küçük banyolarda tercih edilir.
  • Tezgâh Altı Lavabolar: Tezgahlarının alt yüzeyine monte edilen ve böylece birleşim noktası gözükmeyen lavabolar. Tek parça tezgâh görüntüsü sunar. Temizliği kolay.
  • Tezgâh Üstü Lavabolar: Tezgahlarının üstüne yerleştirilir. Lavabonun kenar kısmı tezgâhın üstünde kalır.
  • Çanak Lavabolar: Büyük kâseye benzer şekilde, farklı modellere sahip lavabo. Tezgâh veya dolap üzerine koyulur.
  • Yarım Tezgâh Lavabolar: Lavabonun ön kısmı tezgâhın dışında kalan lavabodur. Çocukların ve engellilerin kullanımına uygundur.
  • Etajerli Lavabolar: Etajerli lavabolar kendinden tezgâha sahip olan lavabolardır.
  • Asma Monoblok Lavabo: Asma klozet ile uyumlu bir şekilde üretilen lavabo modelidir. Toplu kullanıma uygundur. Duvara bağlı, ayaksız ürün.
  • Monoblok Lavabolar: Lavabo kısmı ve ayak kısmı tek bir bütün parça olan lavabo çeşididir. Minimal banyolar ve toplu tuvaletlerde kullanılır.
  • Özel Amaçlı Lavabolar: Bedensel engellilerin tekerlekli sandalye ile yanaşabilecekleri lavabolar.

5.    Unsur: Rengine Karar Verilir

Markası, türü ve modeli belirlenen ürünün, ev tasarımına göre rengi belirlenir. Alımı gerçekleşen ürün, farklı aksesuarlar ile kombinlenerek en şık halinde kullanılır.

Lavabolarını Yenileyeceklerin Dikkat Etmesi Gerektiği 5 Unsur
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin