“Kuruluştan Kurtuluşa Ağıt” Gözyaşları içinde anlattılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından 100 yıl sonra gün yüzüne çıkarılan gerçek bir destan Türkü haline getirildi.

1914 yılında başlayan 1. Dünya Savaşına,  Bilecik’in Gölpazarı ilçesi Büyükbelen Köyü’nden katılan  Eğiroğlu Mustafa Çavuş’a ait şiirin sözleri, Belediye Sanat Akademisi yetkilileri girişimleriyle ‘’Kuruluştan Kurtuluşa Ağıt’’ ismiyle türkü haline getirildi.

MUSTAFA ÇAVUŞUN OĞLU VE TORUNU GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTILAR

İstiklal Savaşı Gazisi Mustafa Çavuş’un oğlu  88 yaşındaki Yusuf İşler ve torunu Necla Öz tarafından  gözyaşları içinde hikayesi anlatılan şiirin sözleri Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi eğitmenleri tarafından bestelenerek, Bilecik Türküsü olarak literatüre kazandırıldı.

SEMİH ŞAHİN DESTEK VERDİ

Şiiri Mustafa Çavuş’un oğlu Yusuf İşler aktarırken;  Belediye’nin çalışkan personeli Tarihçi  İlkay Çınar’ın bu projede büyük katkıları olduğu bilinirken, Aslen Gölpazarı’lı olan emekli Astsubay Hasan Taşçı tarafından derlendiği ve Harun Atabay, Faruk Çongur, Çağrı Pala tarafından seslendirildiği belirtilirken Mehmet Candikmen tarafından da görüntülendiği kaydedildi.

TRT REPERTUARINDA YER ALMASI BEKLENİYOR

Belediye Başkanı Semih Şahin’in de adı geçen projeye büyük destek verdiği belirtilirken, Türkü’nün TRT repertuarında da yer alması bekleniyor.

Bilecik Belediyesi Sosyal medya hesaplarında paylaşılan video kısa süre içinde çok sayıda izlendiği de görüldü.

“Kuruluştan Kurtuluşa Ağıt” Gözyaşları içinde anlattılar
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 9 Eylül 2021, 16:36

    Bu ağıdın gün yüzüne çıkmasında emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara minnet ve teşekkürlerimi sunarım. Yok olmadan geniş kuşaklara ulaştırılıyor.

    Cevapla
  2. 9 Eylül 2021, 18:36

    Böyle anlamlı bir esri ortaya çıkmasında katkısı olanlara desteği olanlara Yusuf İşler Abimize ve Nejla ÖZ ablamıza teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum

    Cevapla
  3. 9 Eylül 2021, 18:38

    Ankara Bilecik’liler Derneği yönetimi ve üyeleri olarak ,Bu ağıdın gün yüzüne çıkmasında ve böyle anlamlı bir günde basın ile buluşmasında emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara minnet ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yok olmadan geniş kuşaklara ulaştırılıyor.

    Cevapla
  4. 9 Eylül 2021, 19:05

    Tarihimizin önemli yıllarına ait ,Bu ağıdın gün yüzüne çıkmasında emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara Yusuf İşler Büyüğümüze Necla ÖZ Ablamıza Sayın Araştırmacı Hasan TAŞÇI’ya Kültür Müdürlüğüne Bilecik Belediye Başkanlığına
    özellikle Bilecik için anlamlı bir günde bizlerle bu eseri buluşturduğu için Gurbette Gölpazar’lı ve Bilecikli olarak minnet ve şükranlarımı ,teşekkürlerimi sizin aracılığınız ile iletiyorum ,Kaybolmadan geniş kuşaklara ulaştırılıyor olması çok anlamlı oldu saygılarımla

    Cevapla
Bizi Takip Edin