81 ilden 800 öğrenci Söğüt’te bir araya geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje kapsamında, 81 ilden öğrencilerin katıldığı ”Kuruluştan Çanakkale’ye Tarih ve Medeniyet Gezisi” kapsamında, 800 öğrenci Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’e geldi.

Gençlerin tarih ve medeniyet mirasıyla buluşturulması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının artırılması amacıyla tüm illerden 800 öğrencinin katıldığı gezi programında, Osmanlı’nın kurulduğu topraklar Bilecik, Söğüt ve Kütahya Domaniç ile Bursa’nın yanı sıra Çanakkale gezilecek.

Kuruluştan Çanakkale’ye Tarih ve Medeniyet Gezisi kapsamında Söğüt’te yapılan tören ile başladı. Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, gençleri Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’te ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. İl Müdürü Özdemir: “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın organizasyonunda düzenlemiş olduğumuz bu programda sizleri şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın diyen Osmanlı Devletinin manevi kurucusu Şeyh Edebali’nin ve 600 yıl 7 kıtada hüküm süren bir çınarın, Osmanlı İmparatorluğunun doğduğu topraklara hepiniz hoş geldiniz. Evet; Taşı Mermer, Toprağı Seramik, Yaprağı İpek olan şehrimiz kuruluş ve kurtuluş şehridir. Bir obadan dünyaya adaletle hükmeden bir Cihan devletin temellerinin atıldığı bir şehirdir burası.

Sevgili gençler, burada sizler için tertip etmiş olduğumuz programın çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu gezi ile siz gençlerimizi tarihimizdeki önemi çok büyük olan medeniyet mirasımızla buluşturmak istedik.” ifadelerini kullandı.

Mehter Takımının gösterisi ile devam eden programda Prof. Dr. Tufan Gündüz “Osmanlı İmparatorluğu” adlı söyleşisi gerçekleştirdi. Sırasıyla Ertuğrulgazi Türbesi, Hamidiye Külliyesi ve Kuyulu Mescid ziyaret edildi. Burdan Bilecik’e hareket eden kafileye Dursun Fakıh Türbesi panaromik görsel tur ile anlatılırken ardından Şeyh Edebali Türbesi ziyaret edildi. Kafile buradan Kütahya’ya hareket etti.

       

81 ilden 800 öğrenci Söğüt’te bir araya geldi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin