KRİSTAL ÇINAR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’imizin kültür ve sanat hayatına renk katan ve bu yıl 10.’su gerçekleştirilecek tiyatro festivalinde bu yıl birbirinden usta oyuncu Kristal Çınar Ödülleri’nin sahibi olacak.

Bilecik Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen ve tiyatronun usta isimlerinin tiyatro severlerle buluştuğu Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali bu yıl 10 yaşında.

Sanata, Sanatçıya ve Sanatsevere değer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın özel gayretleri ile 10 yıldır gerçekleştirilen tiyatro festivali, Kültür ve Sanat Şehri Bilecik’e birçok yönden değer katıyor.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen festivaller kapsamında her yıl onbinlerce tiyatrosever, tiyatronun eşsiz güzelliğini yaşama imkanı bulduğu gibi birbirinde değerli tiyatro oyuncusu da Kristal Çınar Ödülleri’nin sahibi oluyor.

Kültür ve Sanat Şehri Bilecik’in oluşturulmasında büyük gayretler sarf eden Bilecik Belediyesi, 2004 yılında çıktığı kültür ve sanat yolculuğunda bugüne kadar 100’ü aşkın değerli tiyatro ve sinema oyuncusunu Bileciklilerle buluşturdu.

2004 yılında temelleri atılan Bilecik Ulusal Tiyatro Festivali kapsamında bugüne kadar; Nejat Uygur, Müjdat Gezen, Haldun Dormen, Erol Günaydın, Abdullah Şahin, Lale Oraloğlu, Göksal Kortay, Müşfik Kenter, Bilgesu Erensu, Jeyan Tözüm, Altan Karındaş, Metin Serezli, Nevra Serezli, Enis Fosforoğlu, Nedim Saban, Suna Keskin, Mahşeri Cümbüş ekibi, Çetin Akcan, Can Gürzap, Çolpan İlhan, Ahmet Uz, Sinan Bengier, Reha Bilgen, Yalçın Menteş, Necla Uygur ve Hakan Altıner gibi tiyatroda usta ve üstat olan isimlere ”Kristal Çınar Ödülleri” taktim edilirken, 100’ü aşkın tiyatro ve sinema oyuncusu Bilecik’te sahne aldı.

            Açılışıyla ve kapanışıyla tiyatro sanatında büyük ses getiren Bilecik Ulusal Tiyatro Festivali, kapsamında gerçekleştirilecek olan Gala’da, Usta Tiyatro Oyuncuları; Nurcan Elver, Ferdi Akarnur ve Kemal Kuruçay, Kristal Çınar Ödülleri’nin sahibi olacaklar.

 

KRİSTAL ÇINAR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin