Korsanlar Tarafından Kaçırılan Denizciler Kurtarıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurtarılan 15 Türk denizciden Gökhan Burhan’ın Bilecik’te yaşayan ailesi, gelen haberle mutlu oldu.

Nijerya açıklarında 23 Ocak’ta korsanlar tarafından kaçırılan 15 Türk denizci kurtarıldı. Denizcilerin durumunun iyi olduğu bildirildi. Gelen bilgilere göre çok kısa süre içinde aileleri ile telefonla görüştürülecekleri öğrenildi.

Korsanlar tarafından kaçırılan 15 Türk denizci kurtarıldı

Gökhan Burhan’ın eşi Nadire Burhan, çocuklarıyla birlikte sevinçli haberi beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür eden Burhan, “Çok mutluyum, Allah’ıma binlerce şükür. Yardımları için herkese teşekkür ediyorum. Rabbim bize mutluluk gözyaşları döktürdü. Sevinçten diyecek bir şey bulamıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin; “Gökhan Buran kardeşimizin eşi çocukları Nadiremin ve çocukların anne babasının yüzleri güldü çok şükür.” dedi.

Mozart gemisine saldırı

Liberya bayraklı “Mozart” isimli gemi, 23 Ocak’ta Nijerya’nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında deniz haydutlarının saldırısına uğramıştı.

Lagos’tan Güney Afrika’nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 kişilik mürettebattan 15’i kaçırılmış, Azerbaycan uyruklu 1 kişi öldürülmüştü.

Gemi, 3 denizciyle Gabon’un Port-Gentil Limanı’na hareket etmiş, baskından kurtulan 3 Türk denizci ise 30 Ocak’ta Türkiye’ye getirilmişti.

Korsanlar Tarafından Kaçırılan Denizciler Kurtarıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin