Kırık Paletler Hükümlülerin Ellerinde Sanata Dönüştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te M Tipi Kapalı ve Açık İnfaz Kurumu’nda Hükümlülerin el sanatları sergisinde kurumda açılan resim, ebru, alüminyum folyo ve bakır işlemeciliği kurslarında, hobi atölyelerinde üretilen çeşitli el sanatları ürünleri, bayan hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan çeşitli el örgüleri, ahşap süslemeciliği, mobilya ve marangoz atölyesinde üretilen ürünler ve çeşitli maket çalışmaları sergilendi.

DSC_0416

Bilecik İl Kültür Turizm Müdürlüğü sergi salonunda açılan sergiye, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Mustafa Şen, Bilecik Barosu Başkanı Halime Aynur, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ve kurum müdürleri katıldı.

MÜDÜRÜM BEN SANATKAR BİR KİŞİYİM

Yapılan sergi hakkında açıklama yapan Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Mustafa Şen, Bir hükümlünün anekdotunda; “Müdürüm, ben sanatkar bir kişiyim. Aldığım ceza nedeniyle infaz aşamasında sanatımdan çok uzakta kaldım. Ne olur bana yardım edin, içimdeki cevheri sizlere, hükümlü arkadaşlarıma ve dışarıdaki topluma sunmak istiyorum. Bana nerde atılmış ve kırılmış palet var ise temin edin, bende sanatımı döktüreyim.” Demesi üzerine hükümlünün talebi yerine getirilmiş ve sergiye sunulan eserler üzerinde sanatını ortaya koymuş dedi.

DSC_0417

Şen, “İşyurdu bünyesinde Açık ceza infaz kurumunda mobilya ve marangoz atölyesinde piknik masası, ahşap bank üretimi, üç boyutlu ve ahşap çerçeveli hediyelik Osmanlı Arması, çeşitli resim çerçevelerinin üretimi vb. Üretimler gerçekleştirilmektedir. Bu atölyede atıl ve kırık vaziyette olan kırık paletler toplanıp hükümlülerin ellerinde şekil alarak sanata dönüştürülmektedir.” dedi.

DSC_0430

 KURUMUMUZDA BARINAN 785 KİŞİLİK MEVCUDUN 170 KİŞİLİK GRUBU ÖĞRENCİDİR

Hükümüle Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Kurum içerisinde Hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması kapsamında mesleki eğitim kursları vermeye, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlemeye devam edildiğini belirtti.

Okuma Yazma kursları, Açık öğretim lisesi, Açık Öğretim Orta okulu ve Açık öğretm Fakültesi çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Şahiner, “Maddi imkansızlıklardan dolayı eğitime devam edemeyecek olan hükümlülere Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet bakanlığı arasında yapılan protokol gereği, Açık Öğretim Öğrenci harçları Bilecik Valiliği sosyal yardımlaşma ve dayanışma Vakfı başkanlığından Karşılanmakta ve Öğrencilerimize maddi destek sağlanmaktadır” dedi.

Şahiner, Mesleki eğitim kursları kapsamında, çeşitli kurslar da 87 kursiyerin çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

DSC_0451

Konuşmaların ardından Kurdela kesim töreni ile Serginin açılışı yapıldı.

 

 

 

 

DSC_0459

DSC_0350

DSC_0352

DSC_0354

DSC_0356

DSC_0359

DSC_0360

DSC_0362

DSC_0363

DSC_0366

DSC_0368

DSC_0369

DSC_0372

DSC_0373

DSC_0375

DSC_0377

DSC_0378

DSC_0379

DSC_0381

DSC_0383

DSC_0386

DSC_0389

DSC_0395

DSC_0398

DSC_0400

DSC_0416

 

DSC_0424

 

Kırık Paletler Hükümlülerin Ellerinde Sanata Dönüştü
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin