“Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının kırmızı çizgisidir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk-İş’e bağlı sendikalarda örgütlü emekçiler, Kıdem Tazminatı düzenlemesine ilişkin alanlara inerken, Kıdem tazminatının fona devrilmesine karşı olduklarını dile getirdiler.

Türk-İş Bilecik İl Başkanı Osman Vedat Taylan, sendikalar adına yaptığı ortak açıklamada, “Kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlara belirli süreli iş sözleşmesi yaptırılması gibi, bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Şehitler Parkın’da toplanan Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası, Güvenlik-İş Sendikası, Çimse-İş Sendikası üye bir grup, yürüyerek sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanına geldiler. Burada grup adına açıklamada bulunan Türk-İş Bilecik İl Başkanı Osman Vedat Taylan, “Kıdem tazminatını kaldırarak yerine tamamlayıcı emeklilik sistemi getiriliyor. Ama ortada paylaşılan bir taslak yok sadece medyada yer alan haberler var. Değişiklik yapılmasına ilişkin sosyal tarafların herhangi bir talebi bulunmuyor. Bu konuda sosyal taraflar arasında mutabakatta yoktur. Ekonomide mevcut sıkıntıların aşılması için çözüm yine işçide aranıyor. Fatura işçiye kesiliyor. Kıdem tazminatı hakkımız masaya yatırılmak isteniyor. Daha esnek bir çalışma düzeni kabul ettirilmeye alışılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz. Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de şimdiye kadar görülmemiş küresel bir salgın hastalığa karşı topyekûn bir savaş verilirken bu düzenleme gündeme getiriliyor. İşçiler zaten düşük olan ücretlerinde meydana gelen kayıplarla yaşam mücadelesi vermektedir. İşsizlikle baş etmeye, işini korumaya çalışmaktadır. Böyle bir teklifin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozmuştur” dedi.

” Hazırlanan bez afişler binalarımıza asılacak, tüm işyerleri, evlerimiz ve arabalarımız posterlerle donatılacaktır”

Taylan konuşmasının devamında, Kıdem tazminatı koşulları ve çerçevesi kanunla çizilmiş, uzun yıllardan beri fiilen var olan temel bir müessesedir. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) kıdem tazminatına ilişkin olarak yıllardan beri süregelen görüşünü bugünde muhafaza etmektedir. TÜRK-İŞ genel kurallarında oybirliğiyle alınan kararımız herkes tarafından bilinmektedir. Alınan kararların arkasındayız. Kıdem tazminatı. Türkiye işçi sınıfının ve TÜRK-İŞ’in kırmızıçizgisidir. Bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olanlar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasını istiyoruz. Kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlara belirli süreli iş sözleşmesi yaptırılması gibi, bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olmaya devam edeceğiz. Bugün Türkiye’nin her yerinde yeni bir kampanya başlatıyoruz. Hazırlanan bez afişler binalarımıza asılacak, tüm işyerleri, evlerimiz ve arabalarımız posterlerle donatılacaktır” ifadelerine yer verdi.

“Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının kırmızı çizgisidir”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin