KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ KÜLTÜR BAKANI’NDAN BİLECİK BELEDİYESİ ZİYARETİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazakistan Cumhuriyeti Kültür Eski Bakanı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı  (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Dusen Kaseinov, Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti.

DSC_2284

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kültür Bakanı Kaseinov’un Bilecik’e ve Bilecik Belediyesi’ne yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, teşekkür etti.

Bilecik ve Bilecik Belediyesi çalışmaları hakkında konuk bakana bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’in birçok konuda güzel çalışmala imza attığını söyledi.

Kazakistan Cumhuriyeti Kültür Eski Bakanı Kaseinov ise Bilecik’e ilk kez geldiğini ve birçok yönüyle beğendiğini kaydetti.

Bilecik’te bulunduğu bir gün boyunca birçok tarihi ve kültürel yeri gezme fırsatı bulduklarını belirten Konuk Bakan Kaseinov, misafirperverliğinden dolayı Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür etti.

KAZAKİSTAN CUMHURİYET KÜLTÜR BAKANI:

”TÜRKSOY OLARAK BİLECİK’İ TÜM TÜRK DÜNYASINA TANITMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Bilecik’in tarih ve kültür şehri olduğuna vurgu yapan Kaseinov, TÜRKSOY olarak Bilecik’i bütün Türk dünyasına tanıtmak için çalışacaklarını belirterek,  şunları söyledi:

”Belediye Başkanımız Selim Yağcı, bu ziyarette beni çok mutlu ettiler ve Bilecik gibi tarihi bir şehrin fahri hemşehrisi beratını taktim ettiler. Bunu da ifade etmek istiyorum ki Bilecik’i çalışmalarımız kapsamında Türk Dünyasına en iyi şekilde tanıtmak arzusunu taşıyorum. Bunun için Bilecik’te de iyi bir tarih var. Onu biz birlikte TÜRKSOY olarak Türk Dünyasının bakanları ile birlikte gerçekleştireceğiz. Bizim halkımız da birbirini tanımak arzusundalar.

DSC_2262

Belediye Başkanı Selim Yağcı, ziyaretin sonunda konuk Bakan ile Bilecik Belediye Sarayı ve Tarihi Saat Kulesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

DSC_2289

Konuk Bakan ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, daha sonra Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret ederek, dua ettiler.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, burada Bilecik Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirlien Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesini konuk bakan ile gezerek, proje hakkında bakana bilgi verdi.

 



KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ KÜLTÜR BAKANI’NDAN BİLECİK BELEDİYESİ ZİYARETİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin