KAYMAKAM ADAYLARI BİLECİK’TE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığınca düzenlenen “Kuruluştan kurtuluşa” gezisi kapsamında 101. dönem 65 kaymakam adayı Bilecik ve Söğüt ilçesinde incelemelerde bulundu.

bilecik haberleri
Vali Vekili Mehmet Taşdöğen ve Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İlçe Jandarma Komutanı üsteğmen Onur Durna ve İlçe Emniyet Müdürü Hakan Kondu tarafından karşılanan İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığından Mustafa Irmak ve İbrahim Dindar ve 65 kaymakam adayı, Söğüt’te tarihi ve turistik bölgeleri gezdi.
Küre Mehteran takımının gösterisinin ardından ilk olarak Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret eden heyet, daha sonra Türk büyükleri anıtı, Hamidiye Külliyesi, Ertuğrul Gazi Müzesi, Kuyulu Mescit, Kaymakam Çeşmesi ve Çelebi Mehmet Camisini ve Dursun Fakih Türbesine ziyaretlerde bulundu.
Vali Vekili Taşdöğen, yaptığı konuşmada, Bilecik’i “Kuruluş ve kurtuluşun beşiği” ve “Taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek” olarak tanıtarak, gezilmesi ve görülmesi gereken yer olduğunu ifade ederek, “Söğüt, devlet örf ve adetlerimizin başladığı önemli bir yer. Bilecik dünyada önemli bir yere sahip. 6 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bulunuyor. Bilecik sanayi ve tarım özelliklerinin yanında tarih, kültür ve turizm kenti olma yolunda yapılan projelerle önemli bir yerde olacak. İlimiz göç veren değil alan konumdadır. Bakanlığımızın uyguladığı “Kuruluştan kurtuluşa” projesi tarihi tanıma açısından hakikaten önemli” dedi.
İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığından Irmak da Söğüt’ten başlayarak İstanbul’da tamamlanacak gezi programında, ülkenin tarihi yerlerinde incelemede bulunacaklarını bildirdi.
Konuşmaların ardından Vali Vekili Taşdöğen’e ve Kaymakam Sönmezay’a, 101. dönem kaymakam adaylarının amblemi bulunan tabak hediye edildi.
Daha sonra Bilecik’e geçen heyet, Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.

bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

 

KAYMAKAM ADAYLARI BİLECİK’TE
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin