KAN’IMIZ CANIMIZ PROTOKOLÜ İMZALANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Bilgisi Öğretmeni Yusuf İÇEN´in hazırlayıp geliştirdiği ´Kanımız Canımız´ projesinin imza protokolü Halk Sağlığı Müdürü Ömer BALCI, Milli Eğitim Müdürümüz İsmail ALTINKAYNAK, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş UÇKUN, Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Halis ÇELİK ve proje sahibi Yusuf İÇEN´in katılımıyla gerçekleştirildi.

bilecik haberleri
Yusuf İÇEN, ´´2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı 6. Sınıflar ders kitabında 1. Ünitede ‘’Kan Grupları ve Kan Bağışı’’ konusu öğrencilere aktarılırken, aynı zamanda yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla böyle bir proje hazırlamayı uygun gördük. Yapılacak olan proje etkinliğimizle öğrencilerimizin; kan gruplarını bizzat yaşayarak öğrenmeleri sağlayacak ve Fen’ e olan tutumlarını bu projeyle olumlu yönde geliştireceğiz.
Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl 6. Sınıf öğrencilerimize kan gruplarının aktarılmasında ders kitabından faydalanarak kanda bulunan ve bulunmayan protein içeriklerine göre insanlarının kanlarının Rh (+,-) faktörü ile birlikte A, B, AB ve 0 (sıfır) gibi gruplara ayrıldığını anlatmamız gerektiğini belirtmesiyle projemiz oluşmuştur. Bunu sözlü olarak anlatmak öğrencilerde yeterli ve olumlu bir yaşantıya neden olmayacağından biz de öğrencilerimize bu konuyu daha anlamlı bir şekilde öğrenmeleri için kendi kan gruplarını yaşayarak öğrenmelerini sağlamak istedik. Ayrıca projemizle gelişme çağında olan öğrencilerimizin kanlarında bulunan D vitamini miktarı gibi birçok değere bakılarak ailelerine bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
Bu konuda bize destek olan okul müdürümüze, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve Halk Sağlığı Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu proje Türkiye bazında ilk olacak ve projenin yararlarını görmeye başladıktan sonra ilerleyen zamanlarda il genelinde de uygulamaya koyabiliriz.´ dedi.
Projeyle ilgili olarak hem öğrencilere hem vatandaşımıza yararlı olabilecek projelerde yer aldıkları için mutlu olduklarını ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Ömer BALCI başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere herkese memnuniyetlerini dile getirdi.
Son olarak konuşan Milli Eğitim Müdürümüz İsmail ALTINKAYNAK ´bu tür projelerin bizleri memnun ettiğini ve öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza yararlı olabilecek her türlü projelerin  destekçisi olduğumuzu her seferinde dile getiriyoruz. Projede emeği geçen öğretmenimize, okul müdürümüze ve desteklerini esirgemeyen Halk Sağlığı Müdürümüz Ömer BALCI´ya teşşekür ederim.´ dedi

KAN’IMIZ CANIMIZ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin