Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de her yıl 400’den fazla kadın cinayeti ya da şüpheli kadın ölümü gerçekleşiyor.

2021’de bugüne kadar 353’ten fazla, 2020’de ise 300 kadın öldürüldü, 171 şüpheli kadın cinayeti gerçekleşti. Geçen yıl kaybettiğimiz kadınlar arasında, ne yazık ki Bilecik’ten iki kadın da var. Her yıl binlerce kadın taciz ve tecavüze, aile bireyleri, çalışma arkadaşları, ya da bazen hiç tanımadıkları erkekler tarafından her türlü şiddete uğruyor. Kadınlar boşanmak istedikleri için, aşık oldukları için ve daha pek çok bahaneyle evde, sokakta, işyerinde en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülüyor.

Bilecik Kadın Meclisi’yle kadın cinayetlerini durduracağız diyerek mücadelemizi sürdürüyoruz. Başvuru hattımızla sadece öldürülme riskiyle karşı karşıya olan kadınlara değil, psikolojik, ekonomik, fiziksel ve cinsel şiddete uğrayan tüm kadın ve çocuklara hukuk, güvenlik ve sağlık gibi alanlarda ücretsiz danışmanlık ve destek veriyoruz. Eğer şiddete uğruyorsanız veya şiddete uğrayan tanıdıklarınız varsa, lütfen hattımıza ulaşın.

Kadın cinayetlerini ve kadına şiddeti ancak bir araya gelerek yürüttüğümüz kararlı ve sürekli mücadeleyle durdurabiliriz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde tüm kadınlara sesleniyoruz: Asla yalnız yürümeyeceksin.

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

Telefon Başvuru Hattı: 0212 912 4243

Whatsapp Destek Hattı: 0505 004 1198

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin