İYİLİK İÇİN PEDALLADILAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Kızılayı Bilecik Şubesi tarafından motorlu taşıt kullanımını azaltmak, sağlıklı yaşama ve çevre bilincine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen “İyilik için Pedalla” projesi kapsamında bisiklet sürüş eğitimi verildi.

Proje kapsamında kent merkezinde bulunan camilerde Kur’an kursu eğitimi gören çocuklara Türk Kızılay’ının faaliyetlerine dair bilgiler aktarılırken, bisiklet sürüş eğitimi verildi.

Kızılay görevlileri ve gönüllüleri tarafından aktarılan bilgilerde Kızılay’ın görev tanımı, çalışma alanları, kan merkezi çalışmaları, gıda ve insani yardım programları gibi pek çok konu ele alındı.

Bilecik Belediyesi Bisiklet Antrenörü ve Bilecik Bisikletliler Derneği İl Temsilcisi Hakan Yavuz tarafından verilen Bisiklet sürüş eğitiminde ise daha güvenli bir bisiklet sürüşü için dikkat edilmesi gereken hususları uygulamalı olarak gösterildi.

Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Sevcan Uzun, projenin, yeni eğitim öğretim yılında okullarla işbirliği içerisinde devam ettirileceğini söyledi.

Yardım sever olmanın insanlara daha çocuk yaşta aşılanması gerektiğinin altını çizen Başkan Uzun; “Ülkemizde iyilik ve yardım severlik deyince akla gelen ilk isim Kızılay’dır. Bizler de Kızılay’ımızın yüreklere aşılamış olduğu iyilik serüvenini minik kalplere sokmak için okulda, camide ve parkta nerede olursa olsun aktarmaya çalıştık. Bu güzel etkinlikle hem Kızılayı’mızı hem de güvenli bisiklet sürüş eğitimini çocuklarımıza anlattık.” ifadelerine yer verdi.

İYİLİK İÇİN PEDALLADILAR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin