İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜNDEN APART VE YURTLARA DENETİM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından şehirde faaliyet gösteren öğrenci yurtları ve apartlarında kapsamlı denetim gerçekleştirildi.
İtfaiye Müdürlüğü tarafından 09 Eylül 2009’da yürürlüğe giren Yangından Korunma Yönetmeliğine uygun rapor verilen yerlerde denetleme yapıldı. Yapılan denetleme, akıllara Adana’da geçtiğimiz haftalarda meydana gelen yurt faciasında küçük yaşta 12 kız çocuğunun yanarak can verdiği olayı akıllara getirdi. 

 

Denetlenmesi ve önlem alınması için birilerinin ölmesi yada zarar görmesi gereken günümüz Türkiye’sinde, bu denli denetimlerin yapılması gözlerimizi yaşarttı!.. İtfaiye müdürlüğüne yaptıkları bu denetim ile ilgili olarak teşekkür ediyor, denetimlerin devamlı olmasını diliyor, diğer kurum ve kuruluşlarına da örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz..

 

 

”AMACIMIZ  KÖTÜ FELAKETLERİN YAŞANMASINI ÖNLEMEKTİR”
Diğer yandan, Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürü Cengiz Toklucu gerçekleştirilen denetimler hakkında yaptığı açıklamada, şu bilgilere yer verdi:

 


”Son dönemlerde ülkemizde Adana’nın Aladağ ilçesi ile başka şehirlerdeki öğrenci yurtlarında ne yazık ki yangınlar çıktı ve öğrencilerimiz hayatlarını kaybetti. Bizler de Bilecik Belediyesi olarak bu tür felaketlerin yaşanmaması için ilimizdeki öğrenci yurtları ve apartlarında denetim gerçekleştirdik. 09.09.2009’da yürürlüğe giren Yangınlardan Korunma Yönetmeliği kapsamında uygun rapor verdiğimiz yerlerde denetim yaptık. Denetimler kapsamında uygun raporun alındığı günden bu yana söz konusu bulunması gereken unsurların varlığını kontrol ettik. Bu denetimlerde, yangın çıkış kapısı ve merdivenlerinin bulunup bulunmadığı başta olmak üzere, binanın yönetmeliklere uygunluğu, yangın tüplerinin kullanma süreçlerinden geçip geçmediği, yangın esnasında elektrik kesiklerinde otomatik elektrik tesisatının devreye girip girmediği ve duyarlı ışıkların olup olmadığı ile alarm sisteminin devreye girip girmediğini denetledik. ” ifadelerini kullandı.
Toklucu açıklamasında ayrıca, denetleme yapılan alanlarda 2009’dan önce yangın raporu alan yerlerin yangından korunma yönetliğine uyarlamaya çalıştıklarını kaydetti.

İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜNDEN APART VE YURTLARA DENETİM
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. helal olsun itfaiye

    Cevapla
  2. 14 Aralık 2016, 09:23

    Söğüttede bekleriz

    Cevapla
Bizi Takip Edin