İstanbul Barosu Tiyatrosu 02.02.2020’de Sahnedeydi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

02.02.2020… Dünya bu tarihi konuştu. Kimileri bu tarihte nikah masasına oturdu, kimileri bu tarihin şans getireceğine kimileri gizemine inanırken kimileri ise dönüm noktası saydı!

İstanbul Barosu Tiyatrosu oyuncuları ise bu özel tarihte Nazım Hikmet’in kaleme aldığı Enayi isimli oyunları ile Levent Zübeyde Ana Kültür Merkezi’nde sahnedeydi.

Nazım hayranı Yönetmen ve Avukat Abdullah Gün tarafından yönetilen ve âdeta sahne sahne işlenen, Bilecikli Avukat Merve Eren’in de sahne aldığı oyun, topluluk tarafından Ekim ayından bu yana 5. defa sahneye taşınıyor. Oyun, son gösteriminde yine izleyicilerden tam not aldı.

Nazım Hikmet Ran’ın usta kaleminden dökülen Türk Sineması tadındaki oyun İstanbul Barosu Avukatları başta olmak üzere, oyunu izlemeye gelmiş oyuncu ve yönetmenler de dahil birçok kesimden izleyicisinin büyük beğenisini topladı.

İstanbul da sahnelenmeye devam eden oyun aynı zamanda yıl içerisinde birçok şehre gerçekleştireceği turnelerin hazırlıklarını yapmakta.

ENAYİ

Nazım Hikmet’in 1955 yılında yazdığı oyun İstanbul’da kendi halinde yaşayan dürüst, fedakar bir avukat olan Ahmet Rıza’nın hikayesini anlatıyor. Ahmet Rıza’nın etrafındaki insanların iyiliğini kendinden çok düşünmesi dostları ve karısı Nihal ile arasının bozulmasına yol açar. Bu durumdan çok etkilenen Ahmet ilkelerinden ödün vererek sadece kendini düşünen bir adam haline gelir ve kendisini terk eden karısı Nihal’den intikam almak ister. Bu intikam isteğiyle önce ilkelerinden sonra kendinden vazgeçer. Ancak başına gelen olayların etkisiyle yanlıştan dönmeye
ve eskisi gibi “dört başı mahmur bir Enayi” olmaya karar verir.

İstanbul Barosu Tiyatrosu 02.02.2020’de Sahnedeydi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin