İNHİSAR’DA SKANDAL! – EZAN’I SUSTURMAYA ÇALIŞTILAR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ / PDY terör örgütünün gerçekleştirmeye çalıştığı Darbe girişiminin ardından bir skandal da inhisar’da yaşandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in darbe girişiminin ardından “Tüm yurtta ezanların okunması için gerekli talimat verdik.”açıklamalarından sonra Bilecik’te olduğu gibi tüm Türkiye’de de minarelerden ezan ve sela sesleri yükselmişti.

 

İddialara göre, İnhisar’da okunan Ezan ve Selaya İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek  tarafından müdahale edildiği, başkan Ödübek tarafından cami basılarak cami müezzinini linç etmek istediği ve caminin şartellerinin başkan ödübek tarafından indirildiği iddia edildi.

 

VATANDAŞIN ELİNDEN POLİS KURTARDI

Camide yaşanan bu gelişmeleri farkeden ve camiye koşan inhisarlı vatandaşlar tarafından, iddia edildiği gibi inhisardaki camiden yükselen ezan sesini durdurmaya çalışan ve cami müezzinini linç etmeye çalışan başkan Ödübek i linç edilmekten polis kurtardı.

 

Büyük gerginlik yaşanan ilçede olayları anlatan bir vatandaş, “Bilecik inhisar’da birlik için verilen ezan esnasında belediye başkanı Ayhan Ödübek adlı şahsında aralarında bulunduğu camiiyi basarak muezzini linc etme girişiminde bulundu ve ne yazık ki ezan yarım kaldı. Olaya müdahale ettik sonrasında polisin de müdahalesi oldu. Ancak şuan suçlulara yapılan hiç bisey yok. Yaptıkları şerefsizlik yanlarına kalmamalı.” ifadelerini kullandı.

 

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN KINADI!

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bilecik il teşkilatı ise inhisar ilçesinde yaşanan bu olaylardan sonra Sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamada İnhisar belediye başkanı Ayhan Ödübek’i kınadılar.

 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bilecik il teşkilatından yapılan açıklama ise şöyle; “Bilecik ili inhisar ilçe belediye başkanı dün gece merkez camide görevli İmam ve müezzin sela verdikleri sırada camiye gelerek ezan ve selayı yarıda kestirerek yanındakilerle birlikte cami görevlilerimizi tehdit etmişlerdir. Türk diyanet Vakıf-sen Bilecik il Temsilciliği olarak belediye başkanını esefle kınıyoruz.”

ödübek

İNHİSAR’DA SKANDAL! – EZAN’I SUSTURMAYA ÇALIŞTILAR!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin