”İman ve Hayat” konulu konferans düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayrat Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Ulu çınar Kültür ve Eğitim Derneği ve Bilecik Belediyesi işbirliği ile ”İman ve Hayat” konulu konferans düzenlendi.
 

 
Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezindeki programda konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Sadık Tanrıkulu, Müslüman birliğini temsil eden hilafetin kaldırılmasından günümüze İslam coğrafsının perişan bir vaziyette olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin maddi yönden iyi görünmekte olduğunu ancak, ahlaki, manevi, imani ve islami açıdan problemler yaşandığını dile getirdi.

 
Tanrıkulu, iman konusunun Kur’an-ı Kerim’in en önemli konusu olduğuna dikkat çekerek, bütün islam alimlerinin ittifakıyla, Mekke’de nazil olan ayetlerin tamamına yakınının iman ayetlerinden oluştuğunu vurguladı.

 
Tanrıkulu konuşmasına şöyle devam etti:
”İnsanları harekete geçiren motor güç marifetullahtır. Onu tanımaktır. Kur’an da baştan sona bunu yapıyor. Sahabelerin kısa zamanda ahlaklarını düzelip bütün problemlerinin ortadan kalkmasının en temel noktası marifetullah dersini çok almalarıydı. Ben kime ibadet ediyorum. Kimden korkmam lazım.” Candan İlahi gurubunun ilahiler seslendirdiği program, Şeyh Edebali Üniversitesi Camii İmam Hatibi Mustafa Gündüz Hoca tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

 
Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk’ün Tanrıkulu’ya Osmanlı Devlet arması hediye ettiği programa, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Atınkaynak, PTT Başmüdürü Halit Taşpınar, Hayrat Vakfı Bilecik Temsilcisi Abdülkadir Köse, daire müdürleri,dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 







”İman ve Hayat” konulu konferans düzenlendi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 16 Aralık 2015, 16:54

    maşaAllah. Hayrat vakfı temsilcilerini yürekten tebrik ediyorum. Allah yapmış olduğunuzu Kuran hizmetlerini daim etsin inşaAllah.

    Cevapla
Bizi Takip Edin