İL OLARAK BAKIN KAÇINCI SIRADAYIZ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Ekonomi politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)’ın, il il büyüme hızını incelediği haritada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

 

Yıllar itibariyle yoksulların ekonomiden aldıkları pay artarken, il bazında kişi başı gelir, 2001 yılından beri yayınlanmadığı için kapsayıcı büyümenin iller arası gerçekleşip gerçekleşmediği ise bugüne kadar analiz edilemedi. TEPAV bu çalışmada, gece ışıkları verilerinden yola çıkarak hesaplanan GSYH verilerini kullanarak, il bazında büyüme performanslarını analiz ederek ve iller arasındaki gelir eşitsizliğini inceledi.

 

2001 yılından beri incelenmeyen il bazındaki kişi başı geliri mercek altına alan Türkiye Ekonomi politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)’ın raporunda yer verdiği harita, çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. TEPAV’ın verilerine göre Türkiye’nin kişi başı geliri 2001 yılından 2013 yılına, yüzde 53 büyüyerek 8.719 dolar oldu. 2001 yılında, 9 bin 140 dolar ile Bilecik en yüksek 3. kişi başı gelire sahipken, 2013 yılında 15.654 dolar ile 3. sıradaki yerini korudu.

ali1

 

 

 

İL OLARAK BAKIN KAÇINCI SIRADAYIZ?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin