Hz. Mevlana Vuslatının 742.Yılında anıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hz. Mevlana Vuslatının 742.Yılında Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan “Mevlana ve Aşk” konulu programda anıldı.

Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10/C sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan programda neyzen İsa Özdil’in ney dinletisi, Mevlana’nın nasıl bir ortamda insanlara seslendiğini gösteren video gösterisi ve sema gösterisi yer aldı.

Programda Mevlana’nın adalet,ilim,hoşgörü,edep,dostluk,ölüm,ümit ve aşkla ilgili görüşleri temsili olarak verildi. Şems’le dostluğu ve aşka ermesi “sema”nın  “aşk”olduğu vurgulandı.Edebiyat öğretmeni Sema ŞİMŞEK;”Günümüzde Mevlana’nın fikirlerine çok ihtiyacımız var, gönüller güzel duygulara, Mevlana-Şems gibi dostluklara, Allah’a ve aşkına susamış durumda” dedi.

Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Meryem AVCU “Ölüm bana düğündür” diyen Mevlana’yı öğretmenlerimiz,öğrencilerimizle büyük bir coşku ve sevgiyle andık.O’na selam olsun dedi.

“Mevlana ve Aşk”  programı büyük bir ilgiyle izlendi.

Programa Vali Yardımcısı Mustafa GÜNEY,Belediye Başkan Yardımcısı Kadri ŞENTÜRK,İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ALTINKAYNAK,Kurum Müdürleri ve diğer davetliler katıldı..

Hz. Mevlana Vuslatının 742.Yılında anıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin