Hedefleri Yerli İHA Motoru Üretmek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Üniversitenin TOBB Mühendislik Laboratuvarı’nı ziyaret ederek Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü bünyesinde geliştirilen insansız hava aracı (İHA) motorunu inceledi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özkan Küçük ve Dr. Öğr. Üyesi Burak Öztürk’ten proje hakkında bilgi alan Rektör Taş, projenin geliştirilme sürecinde yer alan öğrencilerle sohbet etti.

Rektör Taş’a proje hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Burak Öztürk, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yerli İHA motorunu Üniversite çatısı altında üretmek için çalışma başlattıklarını, bu çalışmalar sonucunda mevcut İHA motorlarının yük taşıma kapasitelerini ve havada kalma sürelerini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Nazım İmal’ın motorun elektrik ve elektronik aksamı üzerinde çalıştığını belirten Öztürk, projede akademisyenlerin yanı sıra Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrencilerinin de aktif olarak yer aldığını ve Ar-Ge sürecine doğrudan katıldıklarını söyledi.  Projeye kaynak sağlamak amacıyla KOSGEB’e başvuruda bulunduklarını belirten Öztürk, Ar-Ge sürecinde Emin-Maksan firmasından destek aldıklarını, proje tamamlandığında motoru sanayi ile işbirliği içerisinde üretmeyi planladıklarını ifade etti.

Çalışmaları dikkatle inceleyen Rektör Taş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık verdiklerini ve yerli İHA motoru projesinin de bunun bir sonucu olduğunu söyledi. Yerli İHA motorunun yalnız ekonomik değil aynı zamanda stratejik bir girişim olduğunu ifade eden Rektör Taş, bu alanda çalışma yapan hocalara teşekkür etti. Öğrencilerin projede aktif olarak yer almasının da kendisini son derece mutlu ettiğini belirten Rektör Taş, başta Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özkan Küçük olmak üzere, proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burak Öztürk’e ve öğrencilere teşekkür etti.

Hedefleri Yerli İHA Motoru Üretmek
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

    • Değerli okurumuz, Merak etmeyin kimseden haber çaldığımız yok :)
      İlgili haber, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mail Bülteninden tarafımıza ulaşmıştır.
      Haber228 ekibi olarak her zaman sahadayız..

      Sizlerin de bizleri takip etmesi ne kadar onur verici (y)

      Cevapla
Bizi Takip Edin