“HAYDİ GENÇLER NAMAZA” PROJESİ BAŞLIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Gençlik vakfı Bilecik İl Temsilciliği, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilecik Belediyesi ve Bilecik Müftülüğü’nün ortaklaşa çalışmalarıyla hazırlanan “Haydi Gençler Namaza” projesi başlıyor.

 

Proje ile ilgili bilgi veren Türkiye Gençlik Vakfı Bilecik İl temsilcisi Ahmet Tuhan, “Unutmayalım ki, biz çoğulcu bir toplum içinde yaşıyoruz, kocaman adamlar ibadetleri terk ediyorlar, ayıp ve günah şeyleri açıkça yapıyorlar. Bunları ayıplamak, “emir bil-ma’rûf…” yapmak yasak. Bazı meşhurlar açıkça gayri meşrularını itiraf ediyorlar, “nikahın ne önemi var, önemli olan aşkımız” diyorlar (aşktan maksat şehvet; nitekim kısa zamanda biri bitiyor, diğeri başlıyor). Bütün bunlar medyada ve sahnede açıklanıyor ve alkış alıyor. Bizim değerlerimiz çiğnendiğinde uyarmak yasak, alkışlamak serbest. Peki bu gidişin yeni yetişen nesiller üzerinde etkisi ne olacak? Özel bir eğitim görmeyen çocuklarımız “öyle de olur, böyle de olur” demeyecekler mi?” dedi.

 

Tuhan yaptığı açıklamaya şöyle devam etti:

“Durum bundan ibaret olunca, çocukların kendiliklerinden iyi, doğru, güzel ve meşru olanı bulup hayatlarına uygulamalarını beklemek gaflet ve saflıktan başka bir şey değildir. Çocuklarımızın bütün bu güzellikleri yaşayabilmeleri için dinimizi ve emirlerini çok iyi bilmeleri gerekmektedir.


Dinimizin emirlerinden olan namaz’da aynı zamanda alışmayı gerektiren bir ibadettir. Çocuğun idrak seviyesi ne olursa olsun onu zamanı geldiğinde (ergenlikten biraz önce) namaza alıştırmak gerekir. Ödül, takdir, teşvik gibi müspet araçlarla çocuk namaza alışınca idrak seviyesi geliştikçe “namaz ile ilgili şuuru, heyecanı, ihlası” da gelişir, kemale doğru yol alır. Bütün bir projenin amacı aslında dinimizi ve emirlerini çocuklarımıza öğreterek onların toplumda hayalı, edepli, sağlam birer bireyler, aileler olmalarını sağlamaktır”.

 

Tuhan proje için desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Bilecik Belediye Başkanı  Selim Yağcı, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş’a teşekkürlerini iletti.

 

Çocukların Projeye başvuru zamanları, başvuruyu nasıl ve nerelere yapacakları ödüller ve izleyecekleri yollarla ilgilide açıklama yapan Tuhan, “Projemiz 27 haziran 2016 tarihinde başlayacak 9/15 yaş arası gençlerimiz kendi mahallelerinde devam edecekleri camilere gidip görevlilerine(imam&müezzin) isim soyisimlerini yazdıracaklar bundan sonra geldikleri her namazda namazın bitimini bekleyecekler imam yada müezzinin işi bitince yanlarına gidip geldikleri namazı yoklama defterlerine yazdıracaklardır. Başvuru tarihi hep açık olacak ama unutmamaları gereken şey büyük ödüller için en kısa zamanda projeye kayıt yaptırmaları gerekildiğidir. Projede 2 kez başlangıç 27 haziran 2016 (1. Başlangıç) 11 temmuz 2016 (2. Başlangıç) olmasına da değinen Tuhan: Bayramda çocuklarımızın evlerinde olamayacaklarını düşünerek kimseye haksızlık olmaması için 4 temmuz/10 temmuz 2016 tarihleri arasını tatil olarak değerlendirilecek” dedi.

 Ödüllendirme sistemininde;

HAFTADA EN AZ 3 GÜN SABAH NAMAZI OLMAK ÜZERE 200 VAKİT (40 GÜN) CEMATLE NAMAZA DEVAM EDEN  (?) KİŞİYE ÇEKİLİŞLE 100 TL HEDİYE ÇEKİ+ EĞİTİM SETİ

 

HAFTADA EN AZ 4 GÜN OLMAK ÜZERE 220 VAKİT (44 GÜN) CEMAATLE NAMAZA DEVAM EDEN (?) KİŞİYE ÇEKİLİŞLE 150 tl HEDİYE ÇEKİ+EĞİTİM SETİ

 

HAFTADA EN AZ 5 GÜN SABAH NAMAZI OLMAK ÜZERE 240 VAKİT (48 GÜN) CEMATLE NAMAZA DEVAM EDEN (?) KİŞİYE ÇEKİLİŞLE BİSİKLET şeklinde olacağını belirterek bütün gençleri projeye davet etti.

namaz

 

“HAYDİ GENÇLER NAMAZA” PROJESİ BAŞLIYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin