HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN YIL DÖNÜMÜNDE BİLECİK’TE İNSAN SELİ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, ”15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.


Etkinlikler, Vali Tahir Büyükkakın, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kamil Kaya, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla, Bahçelievler Mahallesi’nde, ”15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” yürüyüşüyle başladı.

Vali Büyükakın ve beraberindekilerin, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim okundu. Bilecik Müftüsü Necati Akkuş, şehitlerin anısına dua etti.


Vali Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, memleketin gerçek askerleri, polisleri ve memurlarının burada bulunduğunu, hainlerin ve memlekete kumpas kuranların, memleketi Suriye’ye, Libya’ya ve Mısır’a, geri ülkelere çevirmek isteyenlerin ise hak ettikleri yerde olduğunu söyledi.

Allah’ın izniyle memlekette nöbet sürdüğü müddetçe, memleketin evlatları gözünü kırpmadan nöbetini tuttuğu ve ölüme gittiği müddetçe, ne bayrakların ineceğini, ne ezanların susacağını, ne ülkeyi bölebileceğini ne de esir edebileceğini ifade eden Vali Büyükakın, şöyle konuştu:

”Geçen sene bugün hain bir darbe girişimine maruz kaldık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde onun çağrısıyla hepimiz tek yürek olduk. Silahların, tankların, helikopterlerin ve uçakların karşısında tek yürek ve tek yumruk olduk. Gözümüzü kırpmadık. 249 evladımız şehit, bin 391 evladımız gazi oldu. Ben onların aziz anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Onları rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Değerli aileleri unutmasınlar ve bilsinler ki, her birimiz onların evladıyız. Şehitlerimizin evlatları ise vatanın ve bizim evlatlarımızdır. Buradan bütün dünyaya sesleniyorum ki; ”Hakkıdır hür yaşamış milletimin hürriyet, hakkıdır hakk’a tapan milletimin istiklal.” Burada olduğunuz ve nöbeti bırakmadığınız için hepinizden Allah razı olsun.”


Tuğgeneral Koç da 15 Temmuz hain darbe girişimini başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, emniyet teşkilatının, vatansever hakim ve savcıların sayesinde akamete ve başarısızlığa uğrattıklarını belirterek, ”TSK ve onun personeli hiç bir zaman hiç bir kişinin ve hiç bir zümrenin kontrolüne giremez. Sadece ve sadece Türk milletinin emrindedir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bugüne kadar vatanı için canını vermiş tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifa diliyorum. Bundan sonra da daha önce olduğu gibi hainlere ve terör örgütlerine karşı silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, jandarmamız ve güvenlik koruyucuları olarak mücadelemize devam edeceğiz. Biz sizlerin emrindeyiz, bize güvenin.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise hak ile batılın mücadelesinde her zaman olduğu gibi hakkın kazandığını dile getirerek, şanlı bayrağın her geçen gün daha da yükseklere çıkacağını ifade etti.

 

Sinevizyonda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının izlenmesinin ardından  Kuran kursları öğrencileri tarafından 15 Temmuz Marşı seslendirildi. Bilecik Belediyesi Mehteran Takımı, konser verdi. Daha sonra Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncusu Mehmet Çevik, ”Bir sanatçının gözünden 15 Temmuz ve sonrası” konulu konuşma yaptı.

Darbe belgeselinin izlenmesinin ardından İl Müftülüğünce tüm camilerde ve meydanda hafızlar tarafından sela okundu. Vali Büyükakın ve beraberindekiler, daha sonra ”15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik” sergisini gezdi.



HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN YIL DÖNÜMÜNDE BİLECİK’TE İNSAN SELİ!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin