Hafta Sonuna Dikkat! Sağanak ve Dolu Geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hafta sonu sıcak havalar etkisini göstermeye devam edecek. Ancak Marmara ve Ege Bölgesi’nde ani ve kısa süreli yağışlara neden olacak.

Ekim ayının ortasında olmamıza rağmen, sıcaklıklar mevsim değerlerinin üzerinde seyrediyor. Küresel iklim değişikliğinden kaynaklı bu durum, ne yazık ki son birkaç yıldır etkisini artırmış durumda.

Hafta sonu hava sıcaklıkları değişmeyecek. Ancak sıcak hava ile birlikte, Marmara ve Ege Bölgesi’nde ani ve kısa süreli yağışlar görülecek.

ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

Cumartesi günü ülke genelinde sıcaklıkların 30 derecede seyretmesi bekleniyor.

Sıcak havayla birlikte etkili olacak yağışlar; cumartesi günü Marmara Bölgesi’ni etkileyecek. Çalışkan, ”İstanbul, Bursa ve özellikle Ayvalık ve Ayvacık tarafında şiddetli yağışlar bekleniyor. Belki bu kesimlerde dolu bile yağabilir. İzmir’in kuzeyi ve Bergama da buna dahil” açıklamasında bulundu.

PAZAR GÜNÜ YAYILARAK DEVAM EDECEK

Etkisini pazar günü de sürdürecek yağışların daha geniş alana yayılarak özellikle Düzce, Zonguldak, Sinop hattında çok şiddetli yağışlar bekleniyor. Batı Karadeniz, Eskişehir, Bilecik, İç Ege’de Kütahya, Afyon, Denizli aralığındaki yağışlar oldukça şiddetlenecek.

Hafta Sonuna Dikkat! Sağanak ve Dolu Geliyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin