Günüören Köyü’nde Böceğin ipeğe yolculuğu heyecanlandırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum’un bu haftaki duraklarından bir tanesi Bilecik’in Cumalıkızık’ı olarak tabir edilen tarihi Osmanlı Köyü Günüören oldu.


Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum Türkiye’nin görülmeye değer bölgelerinden izleyici karşısına çıkarmaya devam ediyor. Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta köklü tarihi ve benzersiz doğasıyla Bilecik’in Osmaneli İlçesi’nde serüvenini sürdürdü.

Osmaneli İlçesi’nde tarihi konaklar ardından sırasıyla; Rüstempaşa Camii, Hükümet Konağı, Aya Yori Kilisesi, Akkaya Kanyonu, Göksu Nehri, Gözetleme Kulesi, Lefke Bezi dokuma atölyesini ziyaret eden ekip ardından 700 yıllık Osmanlı Köyü Günüören’e geçti.

Köy Muhtarı Nejdet Bulgurcu eşlinde Günüören Köyü’ndeki Osmanlı Devleti’nden kalma sivil mimari örneği konaklar gösterime sunulurken, diğer yandan köy halkından Hatun ailesinin İpekböceği üretimi ekranlara yansıdı.

İpekböceği’nin kozaya dönüş hikayesinin ayrıntılarıyla anlatıldığı program, izleyiciler tarafından ilgi ile karşılanırken, doğal ve tarihi güzellikler Dünyayı Geziyorum ekibini mest etti.

Günüören Köyü’nde Böceğin ipeğe yolculuğu heyecanlandırdı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Günören köyü muhtar amca ellerin arkaya bağlamış öyle geziyor!!

    Cevapla
Bizi Takip Edin