Günde 4 ton odun işlenip satılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Kayıboyu Camii’nin bütün eksikleri ve ihtiyaçları, bina zemininde açılan marangozhanenin işletilmesi sonucu sağlanan gelirle tamamlanmaya çalışılıyor.

Kayıboyu Cami Yaptırma Yaşatma ve Kültür Derneği Başkanı aynı zamanda caminin bulunduğu Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ehliman Bozkurt’un öncülüğünde gönüllülük esasına göre hayırseverlerin bağışladığı tomruk ve keresteden sağlanan gelirle caminin eksikleri tamamlanmaya çalışılıyor.

Orman Bölge Müdürlüğünden ve köylülerden envantere kayıtlı hibe tomruk alıp işlediklerini anlatan marangoz Hasan Erdoğan, “15 yıldır işleyen bir atölye. Tomruk ve keresteden gelir sağlıyoruz. Tüm gelirini camiye aktardık ve halen de aktarıyoruz. Caminin yapımında hayırsever desteği çok az. En büyük gelir kaynağımız işlediğimiz keresteler oldu. Halen caminin tüm giderlerinin marangozhaneden kazanılan parayla karşılanıyor. Gelen odunlar 15 yıldır burada işliyoruz. Vatandaşlarımıza satıyoruz. Günde 3-4 ton odun kesiyoruz. Geçen sene satışlar daha iyiydi, ama su sene fazla talep yok. Geçen yıl da bu yıl gibi odunun tonunu 500 liradan satıyoruz. Nakliye isteyenler buradaki traktörümüz ile ücretsiz bir de nakliye yapabiliyoruz” dedi.

Günde 4 ton odun işlenip satılıyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 11 Şubat 2021, 08:16

    Ticaret haneye döndermişler cemaatlerle işbiligi yapıp burayı kamu ve halk yararına ordan uzaklastırmalı ticarethane deil orası burayı diyanet görmüyormu acaba oturdugu yerden bi kalsınlar

    Cevapla
Bizi Takip Edin